УниКредит Булбанк отново е най-голямата банка в страната

6054
УниКредит Булбанк отново е най-голямата банка в страната

© Уникредит

Активите на УниКредит Булбанк достигнаха 23.4 млрд. в края на август. Така банката заема първо място по този показател в страната, сочат данните на БНБ.

През първите седем месеца на годината, независимо от предизвикателната обстановка, свързана с COVID-19 кризата, УниКредит Булбанк остана близо до своите клиенти и подкрепи плановете им за развитие. Банката застана зад някои от най-мащабните нови проекти в страната, заемайки челно място по размер на отпуснатите корпоративни кредити.

Едновременно с това, УниКредит Булбанк остана и най-предпочитаната от бизнеса институция за депозити – към края на август фирмените депозити достигат 8 615 млн. според данните на БНБ.

Разбирайки необходимостта на клиентите си все по-често и в по-голяма степен да разчитат на дигиталните канали, за кратък период УниКредит Булбанк внедри множество иновации, сред които дигитално подписване на договор за потребителски заем, откриване на сметка без посещение на филиал (със селфи), плащания с динамична парола и други. Това донесе на УниКредит Булбанк и авторитетното отличие за най-добра дигитална банка от международното жури на Global Finance.


Банката предприе и множество действия за подкрепа на своите клиенти, които изпитват затруднения с изплащането на задълженията си, заради извънредното положение в страната. УниКредит Булбанк предложи на кредитополучателите си 4 схеми за разсрочване на задълженията им.

Освен това, банката е сред най-активните участници в предложените от правителството схеми, в това число отпускане на безлихвени кредити до 4500 лева на физически лица и фирмени кредити до 300 хиляди лева на МСП, засегнати от кризата.

Наскоро анализ на Moody's Investors Service определи, че системните банки, сред които и УниКредит, са добре подготвени да се изправят срещу негативните последствия от пандемията от COVID-19.

След години на преструктуриране и налагане на нови регулации тридесетте системни банки (G-SIBs), сред които и УниКредит посрещнаха пандемията от COVID-19 с увеличена платежоспособност и ликвидност, по-силни счетоводни баланси, по-стабилни бизнес модели и по-убедителни стратегии, според проучване, публикувано в края на миналата седмица от компанията за международни финансови изследвания Moody's Investors Service.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg