УниКредит и Mastercard разширяват партньорството при разплащателните услуги

7989
УниКредит и Mastercard разширяват партньорството при разплащателните услуги

© Pexels / Съдържание от нашите партньори

УниКредит и Mastеrcard обявиха глобално разширяване на партньорството си при разплащанията. Споразумението е в съответствие със стратегическия план на групата UniCredit Unlocked. За първи път водещата банка въвежда мултипазарна стратегия от такъв мащаб. Сътрудничеството обединява синергията и потенциала на всичките 13 банки на УниКредит с експертния опит на Mastеrcard в областта на картовите плащания. Това значително увеличаване на обхвата на взаимодействие между двете организации ще осигури иновация в плащанията и още по-добро дигитално преживяване за клиентите.  
 
Разширяването на многогодишно партньорство осигурява нужния ресурс за постигането на споделената цел за по-бързи иновации при плащанията и фокус върху клиентите. Същевременно дава възможност на УниКредит да предостави най-добрите в класа си картови продукти - лесни за ползване и даващи избор относно начина за плащане.  
 
Ще бъде засилен и ангажиментът на двете страни по отношение на устойчивостта на социалната и околна среда. Знанията и ресурсите ще бъдат фокусирани в изпълнението на нови общи ESG проекти, създаване на възможности за растеж и борба с климатичните промени, чрез прецизиране на разходите и осезаем принос към целите, обвързани с околната среда.    
 
Това партньорство е значим пример за изпълнението на стратегията UniCredit Unlocked за периода 2022-2024, обединявайки 13 банки в обща цел – със съвместни усилия да реализират принос за заинтересованите страни на УниКредит, като се възползват от европейското си ДНК и работят като единна група. 
 
Сключеното многогодишно партньорство ще се съсредоточи върху реализирането на стратегическите приоритети на банката, като дигитализация на разплащанията и предлагане на мултифункционални решения само с една карта. Сътрудничеството ще е и в съответствие с имиджовата идентичност на УниКредит, като има за цел да повиши лоялността и предпочитанията на клиентите, чрез отличения бранд Priceless на Mastercard. 
 
Mastercard е глобална технологична компания в разплащателната индустрия. Мисията й е да се свърже и подсили приобщаващата дигитална икономика, което е от полза за всички и навсякъде, превръщайки паричните преводи в надеждни, лесни, интуитивен и достъпни. Използвайки защитени данни и мрежи, сътрудничество и желание, тези иновации и решения помагат на хората, финансовите институции, правителствата и бизнеса да реализират пълния си потенциал. С взаимодействие в повече от 210 държави и територии е изграден устойчив свят, който отключва безценни възможности за всички.
 
„Това партньорство олицетворява същността на UniCredit Unlocked и нашия ангажимент да се възползваме от пълния потенциал на мултипазарното ни присъствие като единно и цялостно предложение в ползва на клиента. Географският ни обхват и опитът на Mastercard ни позволява не само да рационализираме партньорствата и договорните си отношения, но и да подобрим предлагането на дигитални и надеждни продукти за нашите настоящи и бъдещи клиенти. Това е чудесен пример за новия начин на управление на проекти в УниКредит, който носи ползи на всички компании като ги дисциплинира и им помага да действат като една организация“, коментира Андреа Орчел, главен изпълнителен директор на УниКредит.   
 
„УниКредит е наш важен партньор от много години. Заедно създадохме работещи решения, които помагат на хората и бизнеса в цяла Европа. Разширяването на партньорството ще се основава на опита ни, предоставяйки иновации на картодържателите на УниКредит“, коментира Майкъл Мибах, главен изпълнителен директор на Mastercard.
 
„В съвместната ни дейност с Mastercard винаги сме успявали да предлагаме ефективни клиентски решения. Готови сме да надградим сътрудничеството си, обединявайки потенциала и силата както на човешкия ресурс, така и на общите ни цели, в името на устойчиво бъдеще и клиентска удовлетвореност“, коментира Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.
 
“Партньорството на двете компании гарантира на клиентите в България, че ще са сред първите, които ползват най-съвременните дигитални преживявания и получават висока добавена стойност в ежедневието си. С УниКредит имаме общи ценности по отношение на иновациите, лоялността на потребителите и социалната отговорност и това ни кара да гледаме с ентусиазъм и амбиция в бъдещето”, допълва Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg