УниКредит подкрепя Часа на Земята за 15-а поредна година

448
УниКредит подкрепя Часа на Земята за 15-а поредна година

© УниКредит

Утре, 26 март (събота) от 20:30 местно време, УниКредит ще изгаси осветлението в 50 от своите сгради във всички 13 страни, в които групата присъства, за час, отбелязвайки своето 15-о поред участие в „Часа на Земята“. Организирана от Световен фонд за дивата природа (WWF), тази глобална инициатива обединява хората в усилията им за опазване на околната среда и планетата.

Фиона Мелроуз, Директор „Стратегия и ESG“ на УниКредит, споделя: „УниКредит се включва в инициативата „Часа на Земята“, като част от постоянните ни усилия и подкрепа в грижата за околната среда и предприемане на устойчиви действия срещу промените в климата. През 2021 се присъединихме към Net-Zero Banking Alliancе, публично декларирайки ангажираността си за по-устойчиво бъдеще, а наскоро подобрихме и политиката си за изкопаеми горива (въглища, нефт и природен газ) като подсилихме принципите ни, които формират начина, по който правим бизнес. Продължаваме да отбелязваме прогрес по поетите ангажименти за нулеви вредни емисии и да интегрираме ESG принципите във всички сфери на нашия бизнес, като същевременно укрепваме корпоративната ни култура в стремежа ни да подпомагаме общността към прогрес.“ 

В България, шест сгради на УниКредит Булбанк ще бъдат с изгасен светлини – в София,  Плевен, Пловдив, Бургас и Стара Загора. Сред тях са и централните офиси на площад „Света Неделя“ и на ул. „Гюешево“ в София.


В знак на съпричастност към усилията за опазване на околната среда от месец януари 2022 година рекламните табели на двете основни сгради на УниКредит Булбанк в София се изключват в най-тъмните часове. Намаляването на ползването на електроенергия в сградите на УниКредит Булбанк е част от стратегията на банката за устойчив бизнес.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg