Виолина Маринова получи признанието "Банкер на годината 2019"

919
Виолина Маринова получи признанието

На тържествена церемония снощи специализираното финансово издание "БАНКЕРЪ" връчи за 26-и път наградите "Банкер на годината".

Голямото отличие "Банкер на годината 2019" беше присъдено на председателя на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК - г-жа Виолина Маринова, за забележителен растеж на бизнеса и съхранено доверие на клиентите.

Наградата беше връчена от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика г-жа Марияна Николова.

Традиционно "БАНКЕРЪ" оценява по пет показателя водещи банкери за забележителни ръководни умения и постигнати добри финансови резултати за изминаващата година.

Наградата за г-жа Виолина Маринова се дава за нейния цялостен принос в развитието на Банка ДСК и за управлението на един от най-мащабните консолидационни процеси на българския финансов пазар.

След обявяване на придобиването на "Сосиете Женерал Експресбанк" в началото на тази година, г-жа Виолина Маринова е избрана и за Главен изпълнителен директор на новата, обединена финансова институция, която планира след успешно завършване на сливането през 2020 година, да заеме водеща позиция по размер на активите, да бъде първа по размер на кредитен портфейл и депозити, с най-голяма клонова мрежа и модерни електронни канали за банкиране.

„Изключително съм развълнувана да приема тази награда, която означава много за мен и за моите колеги, и е доказателство за това, което правим за българското общество. Като в приказките, всичко започна от една мечта, която през годините се превърна в цел и с много упоритост и труд, тази цел става реалност.

Следващата ми мечта, респективно цел, е съвместно с екипите на Банка ДСК и Експресбанк да изградим най-силната финансова институция на пазара, която е доверен партньор на своите клиенти и развива българския банков сектор“, заяви по време на церемонията г-жа Маринова.


С 48-годишен професионален опит в Банка ДСК, г-жа Маринова започва от най-ниското стъпало в своето кариерно развитие, като служител „Банково обслужване“, и преминава през всички позиции до поста Главен изпълнителен директор и Председател на УС.

Банков лидер и визионер, с изключителен принос за изграждането и запазването на доверието в българските финансови институции, тя e носител на най-високото национално отличие - орден „Стара планина”, първа степен.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg