Заеми за 10 млрд долара, отпуснати чрез кредитната карта на Apple

696
Заеми за 10 млрд долара, отпуснати чрез кредитната карта на Apple

© Apple Card

Американската банка Goldman Sachs е отпуснала заеми за 10 млрд. долара чрез кредитната карта на Apple, откакто тя се появи на пазара през август тази година, сочат документи, подадени пред щатския финансов регулатор.

Първата кредитна карта на технологичния гигант Apple носи логичното име Apple Card.

Оказва се, че някои от първите потребители, получили картата, нямат никаква кредитна история или ако имат, то тя е под средния резултат за САЩ.

Според документите, цитирани от CNN, Goldman Sachs са отпуснали около 10 млрд. долара чрез картата на Apple, като към края на третото тримесечие задълженията по това перо на потребителите възлизат на 736 млн. долара.

Apple Card функционира в мрежата на Mastercard, като се издава в партньорство с банката Goldman Sachs.

Банковият продукт е достъпен само за потребители на смартфона iPhone и работи по сходен начин на стандартните кредитни карти – клинтите могат да използват пластиката из търговските обекти, както и да интегрират картата в екстрата Apple Pay, за да осъществяват безконтактни плащания чрез телефона си.

Това партньорство е поредният ход на Goldman Sachs на полето на търговията с банкови продукти на дребно, след като компанията пусна услугата Marcus през 2016 г. Marcus е програма за необезпечени потребителски заеми, включително за потребители, които имат проблеми с дълг по кредитни карти.

В резултат на навлизането на Apple на пазара, банката отчита забавяне на растежа на Marcus, като през бранда са отпуснати заеми за 4.8 млрд. долара.

Анализатори на Nomura посочват в доклада си за август, че в желанието си да одобрят колкото се може повече потребители на iPhone, от Goldman Sachs са изпаднали в позиция да одобряват молби на потребители с кредитен рейтинг под средния за страната.

 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg