Завърши първата ESG Академия на ОББ и Стопанския факултет

857
Завърши първата ESG Академия на ОББ и Стопанския факултет

© ОББ

Служители и партньори на ОББ получиха сертификати за успешно завършено обучение в първото издание на “КВС България – ESG Академия“, сертификационна програма за специалисти по устойчиво управление,  организирана в партньорство със Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". 

Участниците получиха своите сертификати от доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на Софийски университет и гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ в Стопански факултет. 

На събитието присъстваха още Питър Рубен, кънтри мениджър на КВС Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк и Теодор Маринов, лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп.


В Академията бяха включени следните основни модули: ESG управление и отчетност, Екологичен стълб на устойчивост, Енергийна и климатична политика, Устойчиви финанси, Адаптация и устойчивост към климата.

„Като водеща банково-застрахователна група в България съзнаваме предизвикателствата, пред които светът е изправен. От нас се очаква да задаваме тона и да помагаме на нашите клиенти в техния собствен път към устойчиво бъдеще.

Но управлението на този преход е сложно предизвикателство и съм щастлив, че имаме възможността да развиваме знания и умения в сферата на устойчивото управление, благодарение на проекти като тази Академия“, коментира Питър Рубен.

Теодор Маринов, лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп сподели за намеренията още през септември да бъде проведено второ издание на академията и заяви: „ОББ инвестира дългосрочно в концепцията за екологично, социално и корпоративно управление и припознава добавената стойност от повишаване на осведомеността по темата“.

Доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет сподели: „Темата за устойчивото развитие е ключова за Стопанския факултет и за Университета. Съвместните ни учебни програми, създадени в партньорство с лидери като KBC България, го доказват.

Благодаря на г-н Маринов и на г-н Рубен за възможността да покажем, че академията и бизнесът могат да водят заедно обществото напред в този процес. Ангажиментът ни като университет за постигането на Глобалните цели се реализира чрез научни изследвания, ново учебно съдържание, редица партньорства с бизнес и институции и активно участие в професионалните дискусии по темата в България и навън“.

В заключение гл. ас. д-р Марина Стефанова, директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ на свой ред поздрави първите завършили „КВС България – ESG Академия“ и сподели: „Днес повече от всякога финансовият сектор има възможност да подпомогне реалния бизнес в постигане на целите на Парижкото споразумение и да премине към въглеродно неутрален и кръгов модел на работа.

В тази връзка, инвестицията в знание и разбиране на социалните, екологичните и управленските (ESG) аспекти на стопанските дейности е изключително важна и навременна инвестиция.

Вярвам, че с успешния край на пилотното издание на „КВС България – ESG Академия“ ние даваме ясен знак, че както отговорността към обществото и околната среда, така и търсенето на продуктови/процесни иновации и успешни икономически решения е ключов приоритет за ръководствата на ОББ и Стопански факултет“.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

LIDIYA
# 0
15:08 | 8 August 2022
Имате ли нужда от спешен заем на всякаква сума? Тогава свържете се с нас сега, ние даваме всички видове заеми с много ниска лихва от 2%. Свържете се с нас с вашето име, вашата страна: необходима сума на заема: Продължителност на заема: месечен доход: валиден номер на мобилен телефон: пол: свържете се с нас чрез имейл henryadersoncreditinvestment@gmail.com
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg