Безплатната Smart Classroom позволява дистанционно обучение

3502
Безплатната Smart Classroom позволява дистанционно обучение

© Pixabay

Безплатната онлайн платформа за смесено обучениe Smart Classroom позволява на учители и ученици да излязат извън ограниченията на класната стая – била тя реална или виртуална, и да станат част от една учеща общност, в която може да се преподава, изпитва, да се поставят домашни и проектни задачи.

Без значение кой къде се намира и кога – необходимо е единствено да се създаде профил и цялата информация от учебния процес се излива в един безкраен поток от знания, познат ни от социалните мрежи като „фийд“.

Това помага на учениците да изграждат отговорно отношение към своето учене и самостоятелност.


Какви са възможностите на платформата?

Smart Classroom е цялостна система от няколко отделни модула, които са свързани помежду си: основен модул за създаване на съдържание и комуникация с учениците; модул за създаване на упражнения с добавена реалност (AR), които се изпълняват в мобилното приложение Smart Classroom AR (за Android); портфолио на учителя и ученика.

Новите функционалности и подобрената интеграция между отделните модули предоставят среда, в която учителите могат да организират своите учебни материали, да създават и споделят съдържание, отговарящо на потребностите на техните възпитаници, както и да ползват модерни образователни ресурси.

А благодарение на партньорството с един от водещите електронни дневници в България - АдминПлюс, оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет.

Платформата не изисква специални умения за работа във виртуална среда и бива постоянно актуализирана, съобразно потребностите на учители и ученици. Тя е:

  • Безплатна;
  • Съобразена с българската образователна система;
  •  Изцяло на български език;
  • Достъпна на различни видове настолни и мобилни устройства.

Регистрацията на потребителите на платформата е напълно съобразена с изискванията на Общия регламент относно защитата на данните (GDPR), поради което тя се извършва по три различни начина – самостоятелно от учители или ученици над 14 години, а при ученици под 14 години – от техните родители.

Smart Classroom е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg