Безплатни консултации с топ онколог от чужбина

2114
Безплатни консултации с топ онколог от чужбина

© Pixabay

Доц. д-р Солей Байрактар, специалист по хематолия и медицинска онкология с натрупан опит в едни от най-успешните онкологични болници в света, ще гостува в София на 31 март и 1 април.

Пациенти с рак от България ще имат възможността да се консултират безплатно с доц. Байрактар, която пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнира с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.

Доц. д-р Солей Байрактар завършва медицина в университета Hacettepe през 2003 г. и заминава за САЩ, където специализира медицинска онкология и хематология и работи до 2015 г. Кариерата й преминава през едни от най-реномираните ракови центрове в света, сред които MD Anderson и Mercy Cancer Center.

Участвала е в проучване за ролята на генистеина и ликопена в превецията на рака, както и във фаза 1-3 на клинични проучвания в областта на рака на панкреаса и на дебелото черво.  Носител е на редица професионални награди и отличия, включително от Американското общество по клинична онкология (ASCO) и Wayne State University в Детройт.

От 2015 г. е част от екипа на Онкологичния център в болница „Мемориал Шишли“ в Турция, където се прилагат индивидуализирани иновативни терапии, съобразени с конкретните нужди на всеки пациент, като по този начин се повишава успеваемостта на лечението и се намаляват нежеланите странични ефекти

Най-новото в лечението на рака

Лечението на рака е една от областите, в които през последните години се осъществяват най-много иновативни постижения и натрупване на знания. Моделът „One size fit all“ (Един подход за всички болни) е заменен от метода на „индивидуална терапия“. Т.нар. „умни“ лекарства и терапиите с антитела, насочени само към раковите клетки, увеличават продължителността и качеството на живот на пациента.

Разпознавайки някои антигенни структури в раковата тъкан, те разрушават само тези клетки и в същото време намаляват до минимум увреждането на здравите тъкани. По този начин се елиминират проблеми, които могат да предизвикат нежелани ефекти у пациента.

Генетика на рака

В 5 до 10% от случаите онкологичните заболявания са наследствени. Ако няколко човека от едно семейство са развили рак с еднаква или сходна локация, възможно е това да се дължи на генетично предразположение. В такива случаи обикновено ракът се диагностицира в по-млада възраст, често дори преди навършване на 50 години.

В Генетичната ракова клиника на болница „Мемориал“ рискът от наследствено обусловен рак се установява с помощта на генетичен тест, който изследва кръвна проба за специфични изменения в ДНК и генетична информация. В зависимост от резултатите може да се дадат конкретни препоръки.

Пациенти с онкологични заболявания от България могат да се възползват от възможността за безплатни консултации с доц. д-р Солей Байрактар на 31 март и 1 април 2017 г. Те ще трябва да предоставят на място всички медицински епикризи, които описват проведеното до момента лечение, както и актуални изследвания на английски език. Необходимо е предварително записване на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 402 или 0879 977 401.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg