BULPROS е съосновател на новия бизнес съвет на ЦИЕ Growing Europe

739
BULPROS е съосновател на новия бизнес съвет на ЦИЕ Growing Europe

На официална церемония по време на Световния икономически форум 2020 в Давос, Ивайло Славов, изпълнителен директор на BULPROS, се присъедини като съосновател към новия бизнес съвет на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), наречен Growing Europe.

Целта на инициативата е да позиционира ЦИЕ като привлекателна инвестиционна дестинация на световните инвеститори и да насърчи сътрудничеството между бизнес лидерите в региона.

Всички компании, които са членове на бизнес съвета, са лидери в своите сектори и споделят визията за стабилен растеж, което е причината инициативата да бъде наречена Growing Europe.

„Основаването на Business Council of Growing Europe е важна стъпка към по-нататъшно развитие на потенциала на региона, който през последните години демонстрира бърз растеж, стабилност и устойчивост. Тези и други фактори го позиционират като благоприятен пазар за инвестиции с нарастващи възможности за бизнес. Една от основните ни цели е да обсъдим с компаниите общи бизнес интереси и успешни икономически активности в Централна и Източна Европа.“, обясни Ивайло Славов.

Павел Сурувка, изпълнителен директор на PZU Group, обяви началото на инициативата Growing Europe, основана от изпълнителните директори на 12 от най-големите компании в региона и подкрепена от световни лидери от Google, Goldman Sachs или Atlantic Council.

Като една от най-бързо развиващите се ИТ компании, BULPROS се включи в този амбициозен проект да промотира региона на ЦИЕ като един най-бързо развиващия се и стабилни пазари в световен мащаб.

„Регионът има потенциал да се превърне в най-атрактивната инвестиционна дестинация както в Европа, така и в света. Той предлага икономическа, политическа и социална стабилност, като същевременно генерира стабилен икономически растеж. Чрез обединяване на нашите сили можем да привлечем вниманието към динамиката, предприемачеството и иновациите в тази част на Европа.

По този начин ние искаме да изпратим положителен сигнал както към целия Европейски съюз, така и към света: Европа не защитава статуквото, Европа расте, инвестирайте в растежа на Европа “, заяви изпълнителният директор на PZU Павел Сурувка по време на официалната церемония по подписването на меморандума. 


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg