Двадесет процента от жителите на Канада са имигранти

612

При проведеното през 2006 година преброяване на населението в Канада е отчетено, че приблизително 6 млн. от гражданите на страната са родени в други държави съобщава BBC.

При население от 31.2 млн. души, имигрантите в Канада са близо 20% от цялото население, което е най-голямото съотношение между местни и новопристигнали от 1930 година насам.

Над 70 % от новопристигналите се насочват към трите най-големи града на страната Торонто, Монреал и Ванкувър, където намирането на работа е по-лесно.

Интересен факт е, че имигрантите в Канада са увеличили броя си четири пъти по-бързо от местното население за периода 2001 – 2006 година.

Почти 60% от всички пристигнали с тенденция за оставане в страната и придобиване на бъдещо гражданство са от Азия и Средния Изток. Според последните изследвания, Канада очаква нова голяма вълна от имигранти от тези райони в следващите от 5 до 10 години.

Ако тенденцията за увеличаване на броя на имигрантите в страната продължи, то до 2030 г. броят им се очаква да се удвои.

Голяма част от имигрантите не говорят нито френски, нито английски. Повечето владеят единствено родния си език, в резултат, на което китайският е вече третият по разпространение език в страната, следван от италианският и испанският език.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg