156 000 нови работни места са разкрити в САЩ през септември

1483
156 000 нови работни места са разкрити в САЩ през септември

Новият доклад на американското Министерство на труда за заетостта в САЩ разкри, че американските компании са добавили 156 000 нови работни места през септември, което представлява понижение спрямо ревизирания резултат за август. Резултатът е и под очакванията на анализаторите за ръст от 175 000 работни места.

Данните за август претърпяха положителна корекция до 167 000 спрямо първоначално обявените 151 000. Така се запази тенденцията от последните няколко години първоначалните стойности за август да са по-ниски, но впоследствие да бъдат коригирани в положителна посока.

Юлските стойности пък претърпяха втора ревизия - до финалните 252 000. Първата ревизия от миналия месец сочеше ръст от 275 000 нови работни места.

Докладът разкри още, че през септември нивото на безработицата в страната се е увеличило с 0.1 процентен пункт, до 5 на сто. Анализаторският консенсус предвиждаше, че броят на безработните в страната е запазил нивото си от август.

Почасовите възнаграждения през септември са се увеличили с 0.2% спрямо август и с 2.6 на сто на годишна база.

Днешният доклад за заетостта в САЩ ще бъде последният преди двудневната среща на Фед в началото на ноември. Анализаторите смятат, че няма почти никакъв шанс централната банка да повиши лихвения си процент на въпросната среща предвид колко близо е тя до изборите за президент на САЩ, които ще се проведат на 8 ноември.

Ако Фед възнамерява да повиши лихвите до края на тази година, то това най-вероятно ще стане на декемврийската среща на управителния съвет на банката.

Доларът отстъпи позиции спрямо основите валути след изнасянето на данните. В момента британският паунд се разменя за 1.2369 долара, или с 1.97% под последното си затварящо ниво. По-рано през деня спадът на паунда спрямо щатската валута надхвърляше 2%

Валутната двойка евро-долар се повиши с 0.22%, до 1.1174.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...