Д. Димов: Нов спад при EUR/USD преди движение нагоре

1174
Д. Димов: Нов спад при EUR/USD преди движение нагоре

На графиката е представено движението от последните две седмици. Имаме импулсивно поскъпване от 1.4626 до 1.5048 последвано от корекция (при EUR/USD), информира Димо Димов, валутен анализатор в Карол.

„Тази корекция според мен е все още незавършена и е възможен още един спад към дъното от четвъртък 1.4820 (но не повече от 1.4770) преди приключването й и началото на ново силно движение нагоре на нов връх над достигнатия тази година 1.5063", допълва той.

Ключово ниво на съпротива е 1.5048 като пробив над него ще е сигнал, че корекцията е вече приключила при 1.4820 и еврото е тръгнало за нов връх за годината.

„С оглед на изложеното съм заел къса позиция за очакваната от мен вълна С на корекцията (трябва да се отбележи че тази позиция е срещу тренда и е рискована) като в случай на спад под 1.4820 ще заема дълга позиция за очакваното последващо поскъпване", коментира Д. Димов.

Анализът има прогнозен характер и не представлява предложение за покупка или продажба на валута.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg