EUR/USD стартира седмицата без промяна

2655
EUR/USD стартира седмицата без промяна

През последните няколко дни станахме свидетели на доста бурни събития в еврозоната във връзка с дълговата криза. Пазарите бяха разпродадени, тъй като шефът на ЕЦБ Марио Драги заяви, че банката не би нарушила договорите, засилвайки покупките на проблемния суверенен дълг.

За отбелязване има и добри, и лоши новини, но нека да започнем с лошите. Основната лоша новина е, че лидерите на ЕС не успяха да се споразумеят за промени в съществуващите договори за засилване на фискалния съюз и за по-добро управление.

А добрата новина е, че почти всичко останало се случи, както се очакваше. МВФ и европейските банки ще бъдат подсилени и по-голямата фискална дисциплина ще бъде наложена с наказания за тези, които не спазват правилата.

Технически анализ

EUR/USD

Толкова дълго време се чака ЕС да сключи нов фискален пакт, но както ирландски министър заяви през уикенда, това няма да разреши кризата, тъй като "споразумението не включва нова роля за ЕЦБ". Централната банка е създадена, за да се справи с инфлацията, а не да действа като Федералния резерв, неговите председатели и техните политики . В същото време Великобритания е единствената страна в ЕС, която няма да участва в изготвянето на нови правила по отношение на фискалната дисциплина. EUR/USD стартира седмицата без промяна от миналия петък.

Подкрепа: 1.3212; 1.3259;
Съпротива: 1.4246; 1.3545

GBP/USD

Двойката се търгуваше в диапазон от 200 пипса от началото на декември в ценовата зона между 1.5560 и 1.5570, липсва ясна посока, тъй като напрежението на пазара също влияе на паунда. На 4-часовата графика низходящият тон се запазва, като двойката остава ограничена нагоре от 200 EMA, след като не успя на няколко пъти през изминалата седмица да пробие над него. Сигналите са низходящи при седмичното отваряне.

Подкрепа: 1.5422; 1.5560;
Съпротива: 1.6290; 1.6165;

USD/JPY

Настроенията за риск запазват йената силна спрямо основните й съперници, USD/JPY се търгуваше в много ограничен диапазон и все още притежава като цяло низходящ тон- както се вижда на едночасовата графика.

Подкрепа: 75.55; 76.56; 77.11;
Съпротива: 78.28; 79.52;

AUD/USD

Двойката стартира борсовия ден под 1.0200 ниво на съпротива на Фибоначи, с индикатори, които показват признаци на изтощение за движение нагоре. Все още цената се държи над 20 SMA и в момента е около 1.0140. Двойка може да се върне само нагоре над статичната зона на съпротива 1.0230.

Подкрепа: 0.9661; 1.0047
Съпротива: 1.0379; 1.0751

ИП Евро-Финанс АД, Отдел Международни Финансови Пазари

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg