Еврото възстановява загуби

714
Еврото възстановява загуби

Йената регистрира понижение спрямо еврото, прекъсвайки петдневния си ръст, в следствие на засилването на оптимизма за възстановяване на световната икономика, което допринесе за търсене на по-рискови активи.

Като цяло слабостта на японската валута се прояви спрямо 9 от 16-те основни валути днес.

Еврото регистрира известно повишение спрямо основните валути за пръв път от четири дни насам, след като техническите индикатори посочиха свръхпродаденост на единната валута.

Поевтиняване регистрира новозеландския долар, като резултат от очакванията за минимален ръст на икономиката на страната при оповестяване на данните утре.

Стабилността на фондовите пазари и световните индекси, които с все по-голяма увереност се насочват към нивата си отпреди колапса на Lehman Brothers, се сочи като една от основните причини за продажбата на долари и йени от инвеститорите.

Йената се понижи до 110.01 йени за евро, спрямо нивата си от 109.71 късно вчера. Спрямо долара японската валута се разменя с почти без промяна при нива от 83.75 йени за долар.

Еврото поскъпна до 1.3140 спрямо долара, на фона на 1.3100 по време на щатската си търговия. От достигнатия си триседмичен максимум при ниво от 1.3499 на 14 декември до момента, единната валута е изгубила 2.7%.

До голяма степен в основата на това понижение стоят повишените очаквания на инвеститорите за по-нататъшни намаления на кредитни рейтинги на Стария континент.

По-нататъшната посока на търговията на единната валута би могла да се повлияе от данните за вносните цени в най-голямата европейска икономика днес, които се очаква да са се повишили с 9.3% през изминалия месец на годишна база.

Други данни, които биха могли да окажат въздействие върху движението на единната валута, са тези за продажбите на дребно в Италия, с очакван ръст от 0.1% през октомври.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg