Еврото се представяше изключително добре спрямо долара през последните няколко седмици, което дава основание да се очаква бичия цикъл да продължи.

Затвърждаване на тези очаквания би се случило при приключване на седмицата на нива над 1.4000 долара за евро, което би отворило пътя на единната валута към върха от 1.4280 от ноември миналата година, коментират от dailyfx.com.

Тест на това ниво може да се очаква, докато валутната двойка се търгува трайно над подкрепата от 1.3500 долара. Затваряне на седмична база под 1.3425 би променило средносрочния възходящ тренд, който е в сила в момента.

Повишаване на очакванията за увеличаване на лихвите в Еврозоната бяха в основата на рязкото поскъпване на единната валута през последния месец.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на валута

Въз основа на търговията на фючърсите става ясно, че инвеститорите залагат повишение на лихвите от страна на Европейската Централна Банка със 121 базисни пункта през следващите 12 месеца.

Пред единната валута съществува обаче риск свързан с нови дългови проблеми за някои от най-задлъжнелите членки на съюза. Това би могло да промени бичите нагласи при единната валута.

Източник: Fx1.bg