Консолидацията при EUR/USD продължава

1078
Консолидацията при EUR/USD продължава

Пазарите в Европа и САЩ затвориха на зелено, последвайки ралито на азиатската сесия. Основната новина беше съобщението на рейтинговата агенция Fitch, че Франция и Германия вероятно ще продължат да поддържат своя топ рейтинг и през 2012, но според анализаторите сериозният риск е Италия.

В САЩ по-слабият долар подкрепи петрола и другите стоки деноминирани в долари както и акциите на компаниите, заети с добив на ресурси. Минните компании бяха подкрепени и от новините от Китай, че ръстът на търсенето на ресурси се е увеличил.

Гръцкото правителство продаде 6-месечни облигации на стойност 1.625 млрд. евро, като доходността слабо се понижи спрямо постигната на аукциона през месец декември миналата година.


Според информация в пресата европейските регулатори възнамеряват да блокират сливането на Deutsche Borse и NYSE Euronext, освен ако не продадат дериватния си бизнес, което до момента отказваха да направят.

Технически анализ

EUR/USD

Прогнозите за EUR/USD в интрадневен план са неутрални, тъй като консолидацията от 1.2666 продължава. По-сериозно възстановяване двойката може да направи в посока 55-дневната МА. Възходящият потенциал вероятно ще бъде ограничен под съпротивата при 1.3076, като ще последва продължаване на спада. Под 1.2666 двойката ще развие понижението към подкрепата при 1.2452.

Съпротива: 1.2814; 1.3076; 1.3548
Подкрепа: 1.2666; 1.2454; 1.1867

ИП Евро-Финанс АД, Отдел Международни Финансови Пазари

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg