Консолидацията при EUR/USD продължава

1032
Консолидацията при EUR/USD продължава

Пазарите в Европа и САЩ затвориха на зелено, последвайки ралито на азиатската сесия. Основната новина беше съобщението на рейтинговата агенция Fitch, че Франция и Германия вероятно ще продължат да поддържат своя топ рейтинг и през 2012, но според анализаторите сериозният риск е Италия.

В САЩ по-слабият долар подкрепи петрола и другите стоки деноминирани в долари както и акциите на компаниите, заети с добив на ресурси. Минните компании бяха подкрепени и от новините от Китай, че ръстът на търсенето на ресурси се е увеличил.

Гръцкото правителство продаде 6-месечни облигации на стойност 1.625 млрд. евро, като доходността слабо се понижи спрямо постигната на аукциона през месец декември миналата година.

Според информация в пресата европейските регулатори възнамеряват да блокират сливането на Deutsche Borse и NYSE Euronext, освен ако не продадат дериватния си бизнес, което до момента отказваха да направят.

Технически анализ

EUR/USD

Прогнозите за EUR/USD в интрадневен план са неутрални, тъй като консолидацията от 1.2666 продължава. По-сериозно възстановяване двойката може да направи в посока 55-дневната МА. Възходящият потенциал вероятно ще бъде ограничен под съпротивата при 1.3076, като ще последва продължаване на спада. Под 1.2666 двойката ще развие понижението към подкрепата при 1.2452.

Съпротива: 1.2814; 1.3076; 1.3548
Подкрепа: 1.2666; 1.2454; 1.1867

ИП Евро-Финанс АД, Отдел Международни Финансови Пазари

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас