Покачване на еврото след подновения риск-апетит на пазарите

777
Покачване на еврото след подновения риск-апетит на пазарите

В сряда еврото отбеляза повишение, затваряйки търговията на нива от 1.4522 долара след подновения риск-апетит на финансовите пазари, който бе провокиран от серията силни финансови отчети за първото тримесечие на 2011 г. и добрите прогнози за второто тримесечие на водещи технологични компании от САЩ.

Положително влияние на единната валута оказа и успешният вчерашен аукцион на нови 10 г. и 13 г. дългосрочни дългови книжа на Испания за 3.372 млрд. евро, преминал при доста силен интерес. Също така подкрепа на еврото оказаха и добрите PMI индекси за бизнес активността в Еврозоната през март месец. От друга страна доларът се намираше под силен натиск вчера след жилищните данни на САЩ, според които продажбите на съществуващи жилища за март са 5.10 млн., като се очакваше да достигнат 5.04 млн. Показателят бе 4.88 млн. за предходния период. Тези данни изглежда са в подкрепа на риск-апетита на фондовите и стоковите пазари.

Проблемите с Европейската дългова криза не успяха да окажат силно влияние над единната валута, за която основна движеща сила през изминалия ден бяха силния риск-апетит на пазарите на акции и покачването на цените на златото и петрола.

Британският паунд отбеляза повишение във вторник и затвори на нива от 1.6407 долара, след като по-рано отбеляза рязък спад за кратко след разочароващата стенограма от последното заседание на Комитета по монетарна политика към Английската централна банка, която показа 6 срещу 3 гласа за непромяна на лихвата от 0.5%. Впоследствие паундът успя да възвърне позициите си, като и тук благоприятно влияние оказа силния риск-апетит на финансовите пазари.

В сряда след разнопосочна търговия йената остана почти без промяна спрямо долара, като затвори търговията на нива от 82.54 йени.

Отдел "Анализи валутни пазари", ФК "Логос-ТМ" АД

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg