Поредният неуспех

1267
Поредният неуспех

Ключова новина от изминалия ден е, че най-силната европейска икономика Германия не успя да намери купувачи на близо 35 процента от новата 10-годишна емисия ДЦК. Известни финансови анализатори коментираха изминалия ден като “поредният неуспех” в рамките на Стария континент.

Негативните новини бяха подкрепени от поредните изказвания и спорове по повод издаването на общи европейски ценни книжа и евентуалната масивна намеса на Европейската централна банка в изкупуването на така наречените “горещи” държавни дългове.

Възвращаемостта по германските 10-годишни ДЦК с падеж септември 2021 се повиши до 2.06% малко преди затварянето на Лондонската фондова борса. Възвращаемостта по белгийските 10-годишни бонове достигна максимални стойности от 5.53% - най-високата от 11 години.

Излезлите данни за септемврийските индустриални поръчки в Еврозоната също оказаха негативен ефект върху европейските търговски сесии, като стойностите показаха понижение от 6.4%, при очаквания за едва 3%.

Рейтинговите агенции Fitch и S&P се присъединиха към Moody`s, като изказаха ясни опасения, че при подобно икономическои развитие в еЕврозоната, Франция би могла да загуби кредитния си рейтинг ААА.

Китайският PMI индекс до голяма степен допринесе за превеса на мечите настроения в ранната азиатска сесия. Вчерашните щатски икономически показатели също така не успяха да оправдаят очакваните стойности.

Повишението в нивото на безработицата и също така- промяната в индекса за поръчки на дълготрайни стоки определено оказаха влияние върху текущите инвеститорски прогнози.

Заключителен в факта, че Гърция има само още 20 дни да намери нужното държавно финансисиране, в противен случай страната ще изпадне в неплатежоспособност.

ИП Евро-Финанс АД, Отдел Международни финансови пазари

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Tika
# 0
09:03 | 26 March 2012
Posts like this brighten up my day. Thanks for tainkg the time.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...