Поредният неуспех

1237
Поредният неуспех

Ключова новина от изминалия ден е, че най-силната европейска икономика Германия не успя да намери купувачи на близо 35 процента от новата 10-годишна емисия ДЦК. Известни финансови анализатори коментираха изминалия ден като “поредният неуспех” в рамките на Стария континент.

Негативните новини бяха подкрепени от поредните изказвания и спорове по повод издаването на общи европейски ценни книжа и евентуалната масивна намеса на Европейската централна банка в изкупуването на така наречените “горещи” държавни дългове.

Възвращаемостта по германските 10-годишни ДЦК с падеж септември 2021 се повиши до 2.06% малко преди затварянето на Лондонската фондова борса. Възвращаемостта по белгийските 10-годишни бонове достигна максимални стойности от 5.53% - най-високата от 11 години.

Излезлите данни за септемврийските индустриални поръчки в Еврозоната също оказаха негативен ефект върху европейските търговски сесии, като стойностите показаха понижение от 6.4%, при очаквания за едва 3%.

Рейтинговите агенции Fitch и S&P се присъединиха към Moody`s, като изказаха ясни опасения, че при подобно икономическои развитие в еЕврозоната, Франция би могла да загуби кредитния си рейтинг ААА.

Китайският PMI индекс до голяма степен допринесе за превеса на мечите настроения в ранната азиатска сесия. Вчерашните щатски икономически показатели също така не успяха да оправдаят очакваните стойности.

Повишението в нивото на безработицата и също така- промяната в индекса за поръчки на дълготрайни стоки определено оказаха влияние върху текущите инвеститорски прогнози.

Заключителен в факта, че Гърция има само още 20 дни да намери нужното държавно финансисиране, в противен случай страната ще изпадне в неплатежоспособност.

ИП Евро-Финанс АД, Отдел Международни финансови пазари

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Tika
# 0
09:03 | 26 March 2012
Posts like this brighten up my day. Thanks for tainkg the time.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg