Повече молби за помощи за безработица в САЩ от очакваните

1032
Повече молби за помощи за безработица в САЩ от очакваните

Повече американци са подали молби за получаване за помощи за безработица през изминалата седмица, посочиха изнесени днес данни.

За седмицата, приключила до 21 април, 388 000 души са подали молби за помощи за безработица, което бе значително над средните очаквания на анализаторите за 375 000.

Данните са поредните тревожни такива, за забавяне на ръста на водещата световна икономика. По-нататъшна яснота за това ще се даде утре след оповестяването на данните за БВП за първото тримесечие в най-голямата световна икономика.

Четири-седмичната изгладена средна величина на показателя се е повишила до 381 750, на фона на 375 500 седмица по-рано.

Броят на трайно безработните, които получават помощи за безработица се е повишил до 3.32 млн. за седмицата до 14 април, в сравнение с 3.31 млн. предходната седмица.

Работодателите са създали 120 000 нови работни места през март, което бе наполовина в сравнение с тези месец по-рано, и най-малката стойност от пет месеца насам.

Нивото на безработица в САЩ се понижи до 8.2% през изминалия месец, в сравнение с 8.3% месец по-рано, посочиха още изнесените по-рано данни.

Макар пазарът на труда в САЩ да проявяваше трайни признаци на подобрение през последните месеци, най-новите данни сочат известна промяна в тенденциите, което може да е предпоставка за нови пакети от стимули от страна на Фед, смятат анализатори.

След данните доларът отбеляза известно повишение спрямо някои валути, като канадският долар и остана без съществена промяна спрямо еврото.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg