Рекордно ниска безработица в Германия

1323
Рекордно ниска безработица в Германия

Безработицата в Германия се е понижила до най-ниското ниво в историята при ниво от 6.7% през март, пореден признак за доброто развитие на водещата европейска икономика.

Понижението на безработицата е било за пети пореден месец през настоящия, като тя е намаляла с повече от очакванията 18 000 до 2.841 млн. души. Средните очаквания на анализаторите бяха за спад с 10 000.

Устойчивостта на пазара на труд в основния двигател на Европа се очаква да има положително въздействие върху вътрешното търсене, коментират специалисти, което пък да окаже положително влияние на ръста през първото полугодие.

Студеното време през март и наличието на добър бизнес оптимизъм в страната са били в основата на доброто понижение на безработицата в най-голямата европейска икономика.

Данните контрастират с тези, изнесени от Франция през тази седмица, които отчетоха повишение на безработицата за 10-ти пореден месец и достигането на най-високото ниво на безработица от октомври 1999 година насам.

Данните са добра новина за немския финансов министър, който е заложил в бюджета на страната високи приходи от данъци от доходи.

Немската икономика се възстанови бързо от финансовата криза през 2008-2009 г., но отбеляза свиване от 0.2% в края на миналата година, следствие на дълговата криза в Европа.

Въпреки това обаче, тя се очаква да се е възстановила леко в началото на тази година, което кара икономистите да завишават прогнозите си за ръста й.

Данните не съумяха да доведат до повишение при еврото, което регистрира загуби и се търгува при нива под 1.3300 спрямо долара.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Elismaia
# 0
15:06 | 18 June 2012
If you're looking to buy these articles make it way esaeir.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg