С. Петров: Еврото в очакване на решенията от Европа

793
С. Петров: Еврото в очакване на решенията от Европа

Еврото върна голяма част от загубите си спрямо долара през изминалата сесия, насочвайки се към 1.31640. В основата на това покачване бяха положителни сигнали за покриване на задълженията на Гърция.

Основният фокус за инвеститорите през днешния ден е насочен към срещата на Европейската централна банка. На практика не се очаква промяна в лихвената ставка от 1.00%, но вниманието ще бъде насочено към пресконференцията на Марио Драги за сигнали за възможна бъдеща програма за рефинансиране или понижения на лихвените нива за Еврозоната.

Напрежение продължава да оказва и липсата на решение от Гърция за участие в програмата за размяна на облигации, чийто краен срок е по-късно днес.

Текущо възходящото движение от вчера се запазва, като ставаме свидетели на пробив при 1.31640. От тук бихме могли да очакваме покачване към 1.32410.

Нивото 1.30960 остава ключово за продължаването на спада, като не следва да се преминава. За момента, пазарът не успява да задържи трайно под 1.31000, като котировките се връщат обратно над тази зона. Преодоляването на тези нива може да доведе до спад с цел 1.29740.

Стоян Петров, Инвестиционен консултант Отдел „Анализи и международни пазари“, Admiral Markets

Тази статия има чисто информативен характер и не представлява препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти. Тя отразява мнението на автора за текущото състояние на даден инструмент и не следва да се тълкува като препоръка за взимане на инвестиционно решение. Търговията на финансовите пазари носи много видове риск.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас