Технически анализ на основните валутни двойки за 02.06.16 г.

1337
Технически анализ на основните валутни двойки за 02.06.16 г.

Европейските пазари приключиха търговията в сряда на по-ниски нива, като най-големи загуби отчетоха компаниите в минния сектор, след като данните за промишленото производство в Китай засилиха опасенията, свързани със стабилността на втората по големина икономика в света.

Материалите и ценните метали загубиха позиции след обявяване на китайските икономически данни. Индексът, измерващ промишленото производство в страната, остана непроменен през май на ниво от 50.1. Китай е ключов консуматор на материали и ценни метали.

„Китай демонстрира желание да се превърне в икономика, водена от потребителя, но данните, които бяха обявени, доказват, че страната изпитва сериозни затруднения да стимулира развитието на сектора на услугите“, каза Ана Такер, пазарен анализатор във PhillipCapital, Великобритания.

Инвеститорите очакват с повишено внимание срещата на Европейската централна банка в четвъртък, когато ще се разбере повече за състоянието на европейската икономика и бъдещите насоки в развитието на паричната политика. След срещата президентът на ЕЦБ Марио Драги ще даде пресконференция.

Американските пазари записаха незначителни печалби в сряда, след като инвеститорите се фокусираха върху позитивния аспект от последните данни, доказващи, че американската икономика се развива добре.

Бежовата книга, съдържаща доклади за икономическите условия във 12-те района на Федералния резерв, показа, че повечето области са демонстрирали умерено представяне, а потребителските разходи и заетостта са регистрирали скромни резултати.

Междувременно индексът, измерващ състоянието на промишленото производство в САЩ на Institute for Supply Management, е увеличил стойността си, но темпът на ръст е бил много малък, което дава основание да се смята, че секторът едва ли ще напредне скоро. Разходите за строителство са се понижили значително през април, което е вследствие на намалените разходи за жилищно имущество.

Продажбите на автомобили в САЩ са се понижили през май, тъй като по-малкото работни дни през месеца са рефлектирали и в по-слаба посещаемост на шоурумите.

В петък се очаква да излезе доклада за заетостта в САЩ. Икономистите на MarketWatch очакват, че икономиката ще се е увеличила с нови 155 000 работни места.

EUR/USD

Еврото се повиши спрямо долара в сряда. Единната валута отговори на очакванията и натрупа позиции спрямо долара. Пробивът на ключовото ниво при 1.1226 бе отложен, но ако положителната инерция продължи, съпротивата ще бъде преодоляна съвсем скоро. Сесията в сряда бе отворена на курс от 1.1131, а финалът бе сложен 56 пипса по-нагоре. Трендът бе от бичи характер, като връх за деня бе отбелязан при 1.1193.

Подкрепа: 1.1069; 1.0998
Съпротива: 1.1226; 1.1291;

GBP/USD

Паундът загуби позиции спрямо долара в сряда. Лирата регистрира втора поредна загуба и така двойката преодоля подкрепата при 1.4460. Междувременно валутите тестваха и второто ключово ниво при 1.4374, след като удариха дъно за деня при 1.4385. Ако мечите настроения продължат и занапред, то ще бъде пробито. Търговията в сряда стартира на курс от 1.4480, като в началните часове трендът бе неутрален. Британската валута започна да поевтинява около обяд, а финалът бе сложен на цена от 1.4414.

Подкрепа: 1.4460; 1.4374;
Съпротива: 1.4768; 1.4847;

USD/CHF  

Доларът записа сериозно понижение спрямо швейцарския франк. Американската валута загуби напълно малката преднина от миналата сесия, регистрирайки мощен спад. В резултат на това подкрепата при 0.99870 бе пробита, но двойката финишира над тези нива. Ако очакванията за нов низходящ тренд се оправдаят, валутите ще направят тест на второто ключово ниво при 0.9846. Сесията в сряда бе отворена на цена от 0.9936, а финалната линия бе пресечена 57 пипса по-надолу. Дъно за деня бе ударено при 0.9861.  

Подкрепа: 0.9870; 0.9846;
Съпротива: 0.9965; 1.0001;

USD/JPY

Втора поредна негативна сесия регистрира доларът спрямо йената в сряда. Американската валута загуби съществени позиции, а подкрепата при 109.06 бе пробита, след като двойката удари дъно за деня при 109.04. Краткосрочните индикатори остават в полза на йената. В такъв случай двойката може да тества втората подкрепа при 108.19 скоро. Търговският ден бе открит на цена от 110.69, като мечите настроения доминираха от самото начало. Финалът бе сложен на курс от 109.53.

Подкрепа: 109.06; 108.19;
Съпротива: 111.86; 113.32;

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 
www.eurofinance.bg

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg