Технически анализ на основните валутни двойки за 08.03.16 г.

799
Технически анализ на основните валутни двойки за 08.03.16 г.

Американските пазари приключиха търговията в понеделник на по-ниски нива след негативните икономически резултати на Германия. Отрицателен ефект имаха и появилите се опасения, че мерките, които Централната банка се готви да предприеме за съживяване на икономиката, няма да са ефективни.

Срещата на Европейската централна банка е насрочена за по-късно тази седмица.

Европейската търговия потъна, след като промишленото производство в Германия отбеляза понижение от 0.1 процента за януари спрямо декември. Въпреки че спадът е по-малък от направените прогнози, докладът подчерта факта, че най-голямата икономика в Европа продължава стремглаво надолу. Немският индекс DAX 30 загуби 0.5 процента,

В неделя Банката за международни разплащания (БМР) изрази притеснения, че мерките на Централната банка за стимулиране на икономиката може да имат по-слаб ефект върху финансовите пазари.

Банката за международни разплащания повдигна и въпросите за ефекта от евентуални негативни лихвени нива.

Инвеститорите очакват по време срещата на Марио Драги с неговите колеги в четвъртък да се намалят лихвите по депозитите и така те да достигнат ниво от 0.4 процента. Очаква се още банката да наложи допълнителни мерки за улеснение на икономиката.

„Сериозната турбулентност на финансовите пазари през последните няколко месеца засили опасенията, че мерките на Централната банка може да са изгубили своята ефективност“, казаха от централата на БМР в Базел, Швейцария по време на обявяване на тримесечните резултати.

Американските ценни книжа отбелязаха слабо повишение в понеделник и така индексите S&P 500 и Dow industrials регистрираха пета поредна победна сесия, благодарение предимно на скока в цената на петрола.

Единствено Nasdaq Composite финишира на по-ниски нива заради загубите, които записа технологичния сектор и по-специално Netflix Inc, Facebook Inc. и Alphabet Inc.

„Акциите са поскъпнали тъй като петролът очевидно е стабилизирал нивата си, а последните икономически данни показаха, че засега няма риск от внезапна рецесия. Все пак аз бих била по-предпазлива, имайки предвид, че финансовите резултати на компаниите все още не са отбелязали сериозен напредък“, каза Карин Кавано, пазарен анализатор на Voya Investment Management.

EUR/USD
Единната валута регистрира волатилна сесия спрямо долара в понеделник. В крайна сметка еврото напредна незначително спрямо долара и така пробивът на съпротивата при 1.1066 бе отложен. Ако бичите настроения продължат и занапред, ключовото ниво ще бъде преодоляно. Новата седмица стартира на цена от 1.0992, като в началото мечите настроения преобладаваха. След като двойката удари дъно за деня при 1.0939, трендът се промени и загубите бяха възстановени. Така финалът бе сложен на курс от 1.1013.

Подкрепа: 1.0892; 1.0822;
Съпротива: 1.1066; 1.1119;

GBP/USD

Паундът записа поредно увеличение спрямо долара в понеделник. Двойката варираше в широк диапазон, като разликата между най-високата и най-ниската стойност за деня бе 150 пипса. Сесията бе отворена на ниво от 1.4216, като в началото лирата загуби позиции, регистрирайки дъно при 1.4133. Веднага след това биковете надделяха и в крайна сметка финалът бе сложен на курс от 1.4262. Въпреки че валутите направиха тест на съпротивата при 1.4289, краткосрочните очаквания са в полза на долара.

Подкрепа: 1.4031; 1.3919;
Съпротива: 1.4289; 1.4393;

USD/CHF  

Изключително волатилна сесия записа доларът спрямо франка в понеделник. В крайна сметка цената на отваряне бе близка до тази на затваряне, съответно 0.9942 и 0.9950. В началните часове трендът бе от бичи характер. В резултат на това съпротивата при 1.0008 бе пробита, след като двойката отбеляза връх за деня при 1.0011. Впоследствие обаче печалбите бяха почти напълно загубени. Ако бичите настроения отново станат водещи, валутите ще направят тест на ключовото ниво при 1.0035;

Подкрепа: 0.9870; 0.9851;
Съпротива: 1.0008; 1.0035;

USD/JPY

Доларът загуби позиции спрямо йената в понеделник. Понижението на американската валута не бе съществено и до пробив на ключови нива не се стигна. Краткосрочните индикатори обаче остават в полза на йената. В такъв случай двойката може да направи тест на подкрепата при 112.13. Сесията в понеделник бе отворена на цена от 113.91, а доларът загуби 48 пипса до финала. Дъно за деня бе ударено на ниво от 113.22.

Подкрепа: 112.13; 110.95;
Съпротива: 114.56; 115.18;

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 
www.eurofinance.bg

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...