Технически анализ на основните валутни двойки за 18.04.16 г.

1020
Технически анализ на основните валутни двойки за 18.04.16 г.

Американските фондови борси приключиха търговията в петък на малко по-ниски нива, след като понижението на цената на петрола се отрази негативно на акциите на енергийните компании, а срещата на най-големите износители на петрол в неделя допълнително нажежи обстановката.

Въпреки загубите за деня, трите основни индекса отбелязаха седмично увеличение, а Dow Jones Industrial Average напредна с 1.8 процента - най-големият седмичен ръст от близо месец насам. Индексите S&P 500 и Nasdaq Composite също финишираха седмицата положително.

Американските акции срещнаха сериозна подкрепа от по-добрите финансови резултати на някои компании и така те успяха да ограничат дневните загуби.

Петролните фючърси отбелязаха понижение, след като излезе информацията, че иранският министър на петрола няма да присъства на срещата в Доха тази седмица. Страната ще изпрати по-малко „виден“ представител.

Оптимизмът, че ще се постигне всеобщо решение на проблема с доставката на петрол, който бе основният двигател на цените на суровината тази седмица, постепенно се изпари и така черното злато заличи частично първоначалната преднина.

Индустриалното производство в САЩ се е понижило през март за шести път през последните седем месеца и затвърди опасенията, че производственият сектор в страната изостава.

Китай обяви, че брутният вътрешен продукт за първото тримесечие е нараснал с 6.7 процента, но това все още са едни от най-ниските нива на втората по големина икономика в света. Резултатите не изненадаха анализаторите и показаха, че мерките за стимулиране на икономиката започват да дават резултат.

Петдневното рали на европейските фондови пазари бе прекъснато в петък, след като инвеститорите предпочетоха да бъдат по-предпазливи преди срещата на петролните производители в неделя.

Петъчните загуби бяха регистрирани, след като голяма част от инвеститорите запазиха неутралитет преди срещата в Доха, Катар, на която страните износителки на петрол ще обсъдят въпроса дали да замразят износа. Очакванията за сега са доста разнопосочни, имайки предвид, че Саудитска Арабия няма да се съгласи на сделката без министъра на петрола на Иран.

Въпреки това европейските акции прекъснаха четириседмичната негативна поредица. Индексът Stoxx 600 напредна с 3.3 процента, отбелязвайки първата успешна седмица от 11 март насам. Това е най-значимото седмично увеличение от февруари.

EUR/USD

Единната валута регистрира увеличение спрямо долара в петък. Европейската валута успя да възстанови частично загубите и в резултат на това пробива на подкрепата при 1.1232 бе отложен. Ако еврото оправдае негативните очаквания,, ключовото ниво ще бъде преодоляно. Сесията в петък стартира на цена от 1.1266, като в началото трендът бе неутрален. Биковете надделяха около обяд и връх за деня бе отбелязан при 1.1316. Финалната линия бе пресечена на курс от 1.1282.

Подкрепа:1.1232; 1.1143;
Съпротива: 1.1407; 1.1439;

GBP/USD

Паундът отбеляза волатилна сесия спрямо долара в петък. В крайна сметка сесията приключи в полза на английската валута, а ако бичите настроения продължат и занапред, съпротивата при 1.4285 ще бъде преодоляна. Търговията в петък бе отворена на цена от 1.4151, като двойката варираше в широки граници. Връх за деня бе достигнат при 1.4241, а дъното бе ударено 109 пипса по-надолу. Финалът бе сложен на курс от 1.4197.

Подкрепа: 1.4089; 1.4038;
Съпротива: 1.4285; 1.4346;

USD/CHF  

Доларът записа втора поредна неутрална сесия спрямо швейцарския франк в петък. Двойката продължи да варира около подкрепата при 0.9637 и ако американската валута оправдае негативните очаквания, ключовото ниво ще бъде преодоляно и валутите може да направят тест на втората подкрепа при 0.9552. Търговията в петък стартира на цена от 0.9667, а финалът бе сложен 13 пипса по-нагоре. Разликата между най-ниската и най-високата стойност за деня бе 40 пипса.

Подкрепа: 0.9637; 0.9552;
Съпротива: 0.9784; 0.9586;

USD/JPY

Доларът регистрира понижение спрямо йената в петък. Американската валута прекъсна положителният тренд, който започна от средата на миналата седмица и загуби частично позиции. Краткосрочните очаквания остават в полза на японската йена и ако те се оправдаят, двойката ще направи тест на първата подкрепа при 107.60. Сесията в петък бе отворена на курс от 109.41, а до финала доларът се раздели със 70 пипса. Дъно за деня бе ударено на цена от 108.59.

Подкрепа: 107.60; 106.70;
Съпротива: 110.64; 111.72;

Отдел Международни финансови пазари

ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg 
www.eurofinance.bg

* Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас