USD/JPY близо до исторически момент на промяна на тренда

1334
USD/JPY близо до исторически момент на промяна на тренда

 

Може би сме изключително близо до повратен момент на обръщане на многогодишния низходящ тренд за валутната двойка USD/JPY, стартирал в началото на 2007 година и описан от горната граница на посочения ценови диапазон.

Горната линия на очертания диапазон не е била преодолявана от 2007 година, като тя ограничаваше всякакъв възход при двойката.

Тази линия обаче става все по-близо и по-реално да бъде преодоляна, като дори и запазване на настоящите нива с течение на времето ще доведат до нейното пресичане поради силния наклон надолу.

Веднъж преминатапосочената граница, която към момента прилежи на нива от 77.50-78 йени, може да инициира силно и рязко поскъпване на валутната двойка с първоначални цели 79.50, а впоследствие 85.60.

Ключов момент за това дали линията за пореден път ще оттласне двойката надолу за тест на историческото дъно преди изстрелване нагоре ще е понижение под 76.50. Такова най-вероятно ще е последвано от тест на исторически най-ниската стойност при нива от 75.50.

Дори и при този сценарий възможностите за силно поскъпване и пробив на линията, при евентуална намеса на японската централна банка остава вероятно.

Потенциални стратегии за отиграване са влизане в позиция със стоп Купува при нива над съпротивителната линия при евентуалния й пробив, или 77.50 йени към настоящия момент.

Първоначална цел е 79.50, след което евентуално може да има лека корекция за нов тест на линията и последващо по-силно изстрелване към 85.50.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на валута

Автор: Теодор Минчев

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Spiler
# 0
21:02 | 25 February 2012
Unparalleled accuracy, unequivocal clarity, and udneibnale importance!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg