Възходящо рали и нов 16-месечен връх за еврото

681
Възходящо рали и нов 16-месечен връх за еврото

Във вторник еврото се намираше във силно възходящо движение, като по време на търговията удари нов 16-месечен връх в 1.4656 долара, след което затвори на нива от 1.4643 долара. Благоприятно влияние за поредното рали на единната валута оказаха като цяло успешните вчерашни аукциони за нови дългови книжа на Испания и Италия, което засенчи до известна степен новия силен натиск върху гръцките дългови книжа с оглед оставащите опасения за преструктуриране на гръцкия дълг.

Еврото не успя да се повлияе от данните за по-добрия от очакванията индекс на потребителското доверие в САЩ за април. Потребителското доверие за април е 65.4 пункта, като се очакваше да достигне 64.6 пункта. Показателят бе 63.4 пункта за предходния период. Влияние на еврото оказа и не много позитивното изказване на американския финансов министър Гейтнер относно настоящото икономическо развитие в САЩ. Покачването на еврото се дължи също така и на нови покупки на евро от играчи от Близкия Изток и от страна на азиатски суверенни финансови институции и централни регионални банки.

Във вторник британският паунд бе подложен на разнопосочна търговия, като в крайна сметка затвори с леко понижение на нива от 1.6480 долара. Негативно влияние на паунда оказа слабото CBI промишлено проучване във Великобритания през април, дължащо се на солиден спад в новите промишлени поръчки главно поради спада на поръчките за износ и забавяне на производствените очаквания. CBI индустриалните поръчки за април са -11 пункта, като се очакваше да достигнат 4 пункта. Показателят бе 5 пункта за предходния период.

В четвъртък йената отбеляза повишение спрямо долара и затвори търговията на нива от 81.54 йени. Позитивно влияние върху японската валута оказа общия спад на долара на финансовите пазари.

Отдел "Анализи валутни пазари", ФК "Логос-ТМ" АД

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg