Защо да търгуваме с валута?

1776
Защо да търгуваме с валута?

За хората, които са се отегчили от родния фондов пазар, отличаващ се с ниска ликвидност, слаби изменения, тотална необвързаност със световните пазари и неефективност, може би валутните пазари са добра алтернатива.

Ето десет причини защо да търгуваме на валутния пазар:

1. Изключителна динамика и разнообразие

Всеки трейдър може да открие валутната двойка, която отговаря на неговия стил на търговия и възприятия. Могат да се прилагат най-разнообразни стратегии, базирани на пет-минутни, часови, дневни, или седмични графики, като дори да се ползват и автоматизирани системи, които не изискват непрекъснатото следене на пазара.

2. Огромен ресурс от информация

Трейдърите имат достъп до огромна база от информация и анализи, както в своите платформи за търговия, така и от други източници, като последната най-често е безплатна.

3 Информацията е достъпна за всички в реално време

Новините в реално време, едновременният достъп до информация на всички трейдъри - големи и малки, правят пазара равнопоставен, като намаляват разликите, произтичащи от размера на инвеститорите.

4. Може да се печели от лихви

Валутната търговия позволява събиране на доход и от лихви, като последната се трупа в сметката на инвеститора при открити позиции с положителен лихвен диференциал.

5. Големината на лотовете може да се настройва

Това означава, че разходите за търгуващите с 500 долара, както и с няколко милиона е съпоставима.

6. Възможност да ползвате ливъридж

Дали ще подходите консервативно или изключително агресивно, зависи само от вашите възприятия. Ползването на заемен капитал обаче, е достъпно, като това дали ще се възползвате от него или не зависи изцяло от вас.

7. Непрекъснатост на търговията

Валутните пазари са отворени 24 часа, което прави почти невъзможна неприятната изненада от подминаването на вашия стоп.

8. Няма дискриминация между дълги и къси позиции

Докато при акциите има така нареченото правило за „възходящ тик", за откриване на къси позиции, то на валутния пазар късите и дългите позиции се разглеждат по един и същ начин.

9. Не можете да загубите повече от капитала с който разполагате

Тук важи правилото за автоматичен маржин кол, или почти всички търговски системи ще ви закрият позициите преди да излязат на негативна територия, като по този начин ще ви предпазят от това да дължите пари на вашия брокер.

10. Тръпка

Макар и почти всички валутни трейдъри да отричат каквато и да е прилика между валутните пазари и хазарта, дълбоко в себе си те усещат, че търгуват не само заради потенциалната печалба...

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

plogot
# 0
15:08 | 26 August 2011
Моля да не пишете подобни глупости. Който ЗНАЕ за какво става въпрос/не повече от 2 %/ се смее.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg