България пласира държавни облигации на стойност 500 млн. лв.

1719
България пласира държавни облигации на стойност 500 млн. лв.

Министерството на финансите пласира държавни облигации на стойност 500 млн. лв. С аукциона е отворена нова емисия 7,5-годишни държавни ценни книжа, деноминирана в лева, с падеж на 24 май 2029 година, съобщават от ведомството.

Пласирани са успешно ДЦК за 500 млн. лв. съвкупна номинална стойност при среднопретеглена годишна доходност в размер на 0.49%.

Общият размер на подадените поръчки достигна 808,75 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 1.62. Отчетеният спред спрямо аналогичните германски федерални облигации е в размер на 97 базисни точки.


От страна на участниците беше отчетен висок интерес, като най-голямо количество ДЦК на аукциона придобиха банките (64.6%), следвани от пенсионните фондове с (23.7%), застрахователните дружества (7.3%), договорни и гаранционни фондове (4.3%) и инвестиционни посредници (0.1%).

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Добри
# 0
09:11 | 28 November 2021
По какво си приличат т.н. “Напечатани Пари“ – нямат златно покритие ! Илия Вълков познат на света като Yull Brown създаде технологията на Брауновия газ. Той измина 1600 км с кола, оборудвана с две Браунови батерии, превръщащи водата от 4-литровия резервоар в гориво. След 1984 г. в Китай използват неговия Браунов генератор за неутрализиране на радиоактивни отпадъци. Инж. Чавдар Каменаров създаде „Технология за добив на Браунов газ и полиметали от морска вода“. Проф. Димитър Митев от ВХТИ “Асен Златаров“ Бургас създаде технология за получаване на чиста евтина енергия. И още хиляди открития събират прах, докато икономиката умира и българите мизеруват !!! Ако българските политици пречат за внедряване на постиженията на българските откриватели в българската икономика – защо получават заплати и пенсии и се наричат българи ?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg