Как да търгувате EUR/GBP във връзка с изборите във Великобритания

4098
Как да търгувате EUR/GBP във връзка с изборите във Великобритания

© Pixabay.com

Голямата новина на тази седмица са предсрочните парламентарни избори във Великобритания. И докато ситуацията свързана с изборите в страната, е относително сложна, ето някои идеи какво може да се случи и как можете да ги изтъргувате, през призмата на популярната валутна двойка EUR/GBP.

Пет основни партии имат шансове в предстоящите избори. Според последните прогнози на Coral, най-голям шанс да стане следващ министър-председател има, настоящият такъв – в лицето на Тереза Мей.

А ето и как може да изглежда класацията на партиите, въз основа на това кои от тях биха спечелили най-много места в парламента, според социологическото проучване:
Консервативна партия
Либерална партия
Либерал Демократи
UKIP (Британска партия на независимостта )
Зелена Партия

Още актуална информация свързана с изборите, можете да откриете на специалната страница на Admiral Markets, посветена на това събитие.
На първо място, изборите във Великобритания, едва ли ще „разтърсят земята". Консервативната партия обаче, вече разочарова до голяма степен своя електорат. Голямото „ако" е дали UKIP, ще повиши броя на местата си в парламента, или ще ги запази без промяна.

Две са тезите сред техните гласоподаватели: a) те са гласували за Brexit и ще продължат да гласуват за UKIP, или b) сега, когато Великобритания достигна до Brexit, те вече нямат нужда от партията. Последното изглежда по-вероятно.

Възможно е, партията да спечели няколко места повече, но не твърде много, в сравнение с предходния парламент. Единствената възможност, която може да предизвика сериозна волатилност на финансовите пазари е UKIP да спечели много повече места в новия парламент, в сравнение със стария. Ако това се случи, ще станем свидетели на по-голяма волатилност, но това изглежда, като по-малко вероятния сценарий, поне на този етап.

Налице е известна възможност, никоя партия да не спечели надмощие в новия парламент. Ако това се случи, то паундът би отбелязал съществено понижение, спрямо останалите основни валути, следствие на повишената несигурност.

Каквито и да са резултатите от изборите, защитете се от прекомерна волатилност, с възможностите на Admiral Markets за защита от волатилност.

Уловката 22

Brexit означава, че Великобритания ще има нужда от нови търговски споразумения с търговските им партньори, които ще доведат до загуба или ръст на бизнеса за компаниите. Трудно е на този етап да се каже, какви ще са последствията от напускане на страната от границите на ЕС, особено за финансовия сектор. Ако BREXIT инициира загуба на бизнес, то централната банка, най-вероятно ще е принудена да поддържа ниски нива на лихвите дълго време. Паундът пък, е възможно да поевтинее, следствие на това. От друга страна банките правят повече пари при по-високи лихви.
Така, че дълъг период на ниски лихви, няма да е особено добре за финансовия сектор, което означава, че те ще правят по-малко пари. Това пък ще се преведе, като по-ниски заплати, по-малко данъци за правителството и т.н.

Уловката 22 за Brexit е свързана със запазване на ниски лихвени нива, с цел привличане на нов бизнес, поради загубата на съществуващ такъв, в среда на ниски и понижаващи се маржини и печалби в банковия сектор, заради ниските лихви. Тези конфликтни обстоятелства могат да доведат до дълъг период на ниски лихви във Великобритания. Банковият сектор, сам по себе си, така или иначе е много сложна индустрия. Когато банковият сектор регистрира загуби обаче, то банките се насочват към това да дават повече кредити, за да компенсират тези загуби. И тук идва моралната дилема: да се повишава риска свързан с отпусканите кредити, за да се повиши доходността на банките по-бързо, което само по себе си, може да води до лоши банкови решения и повече загуби.
Така може да се задейства „смъртоносната спирала", в банковата индустрия, особено при банките с по-слаб риск-мениджмънт и надзор.


EUR/GBP

Изборите във Великобритания ще имат въздействие върху BREXIT и като цяло рисковете свързани с двойки като ЕUR/GBP.

За въздействие върху валутната двойка, освен към изборите във Великобритания, трябва да гледаме и към реториката, след решението на ЕЦБ относно лихвите и монетарната политика на банката. От там вече сигнализираха на няколко пъти, че нямат намерение да бързат с края на стимулите и нормализирането на лихвената политика, което е много вероятно да бъде потвърдено и след предстоящата седмица през тази седмица.

Според последните резултати, Консерваторите имат преднина и ако Тереза Мей, спечели със сериозна преднина, това ще е позитивно за GBP (паунда). Тоест двойката EUR/GBP може да поевтинее.

Ако Консерваторите обаче, спечелят, но с малка преднина, то това ще е негативно за паунда и можем да станем свидетели на поскъпване на двойката EUR/GBP.
Търгувай с EUR/GBP, без риск от реална загуба на капитал, с демо сметка от Admiral Markets.

Опция 1 – Тереза Мей печели с голямо мнозинство

Източник: Admiral Markets MT4 3 AM GMT+2, Юни 05

EUR/GBP може да се понижи към 0.8250 и после плавно да започне да поскъпва към 0.8760. Това може да е търговския рейндж, в който двойката да се търгува при посочения сценарий.

Опция 2 – Консерваторите печелят, но не с голяма преднина

Източник: Admiral Markets MT4 3 AM GMT+2, Юни 05

Можем да видим понижение към 0.8300-0.8360 и после постепенно повишение към 0.8855. Търговският диапазон след изборите, може да е в диапазона 0.8300-0.8855.

Опция 3 – липса на ясен печеливш

Източник: Admiral Markets MT4 3 AM GMT+2, Юни 05

Можем да видим поскъпване към 0.8996-0.9024, където съпротивата от 0.8760, ще се превърне в ниво на подкрепа.
За повече информация, относно изборите, пазарни проучвания в реално време, анализи и уебинари, следете нашата специална страница посветена на изборите във Великобритания.

Поздрави и успешна Търговия!

* Admiral Markets UK е водещ Forex брокер, предлагащ търговия с форекс и ДЗР върху акции, индекси, благородни метали и енергийни източници. От основаването си през 2001 г. Admiral Markets Group непрекъснато се разширява и днес предлага услугите си в света чрез своите регулирани търговски дружества, като по този начин се превръща в наистина глобална организация. Admiral Markets UK Ltd и по този начин клонът и в България е оторизиран и регулиран във Великобритания чрез Комисията за финансов надзор (FCA), като по този начин е под законодателството на Обединеното кралство и на Европейския съюз, включително MiFID (Директивата за инструментите на финансовите пазари).

Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Българският бизнес

Всичко по темата Криптовалути за начинаещи

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg