Какви са пазарните очаквания в САЩ след срещата на Тръмп с Фед?

1263
Какви са пазарните очаквания в САЩ след срещата на Тръмп с Фед?

© Pixabay

Вчера Доналд Тръмп проведе работна вечеря с Джером Пауъл, след което oт Федералния резерв заявиха, че ще се придържат към мандата си за монетарна политика.

След този „хладен“ отговор и с оглед на многобройните фронтове, които американският президент отвори, допускаме, че той осъзнава и търси варианти да разшири полето си за действие на фона на преговорите с Китай, сочи седмичният риск монитор на Капман Холдинг. 

В тази връзка, пазарните очаквания в САЩ се промениха към по-слаби корпоративни печалби. На долната графика съвсем ясно се вижда рязкото понижаване на оценките (зелена крива вдясно, насочена надолу) за годишната промяна на печалбите, компилирани към 1 февруари 2019 г.

Пазарните анализатори вече прогнозират забавяне на корпоративните печалби.

В дългосрочен план (10-годишен хоризонт) можем да очакваме слаб капиталов растеж, дори отрицателна промяна на възвръщаемостта от акциите.

Долната графика показва отношението на пазарната капитализация на широкия индекс Wilshire 5000 към БВП на САЩ (червена крива), известен като индикатор на Бъфет.

Сините стълбчета показват очакваната пазарна възвращаемост за десетгодишен период спрямо текущата стойност на индикатора Бъфет (поради това те са изместени назад с 10 г.).

Ясно се вижда потенциалната възможност за отрицателна възвръщаемост за посочения период с оглед на високите стойностти на акциите.

САЩ започнаха цикъл на „свиване“ на търговския дефицит с Китай, което е многo вероятно да продължи и след администрациата на Тръмп.

Това би подложило на риск глобалната търговия и структурата на веригите от доставки, което кореспондира с горепосочения сценарий за десетгодишен период. Долната графика показва търговския дефицит на САЩ към Китай като % от БВП.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...