Какво ще се случи с криптовалутите, долара и златото през 2018 г.

11847
Какво ще се случи с криптовалутите, долара и златото през 2018 г.

© Admiral Markets

Отново сме в периода на годината, когато хората се връщат към това какво се случи през 2017 г. и се насочват към следващата 2018 г., посочва Крис Сворчик от Admiral Markets.

Какви са трендовете, които можете да очаквате през следващата година? Ето някои от нашите очаквания:

Тренд 1: Слабостта на щатския долар може да продължи


Федералният резерв на САЩ се очаква да продължи с политиката си на повишение на лихвите и през следващата година. След три повишения на лихвите през 2017 г., Фед се очаква да повиши лихвите още три пъти през следващата година.

Според нашите виждания обаче, това няма да е достатъчно, за да бъде спряно поевтиняването на долара, особено спрямо еврото. Валутната двойка EUR/USD е във възходящ тренд - както от техническа, така и от вълнова гледна точка.

Вълновият анализ сочи потенциал за продължаване на възходящия тренд, след като бъде завършена втората корективна вълна. След това се очаква преминаване към вълна номер 3 и продължение на възхода. Традиционно, третата вълна е най-силната част от едно движение.

Ако видим формиране на вълна 3 през 2018 г. (или най-късно през 2019 г.), то валутната двойка EUR/USD може да ни предложи интересно ценово движение, със силни седмични и месечни свещи, доминиращи на графиката.

Таргетът? Цената може да се цели нагоре към зоната от 1.30-1.40. Разбира се, подобни дългосрочни цели могат да се постигнат с много субтрендови и трябва да са подплатени от фундаментални фактори.

Фактори, които биха могли да потвърдят или да отхвърлят подобни дългосрочни анализи, включват данъчната реформа в САЩ, дългови проблеми и от двете страни на Океана, икономическото представяне, геополитически и много други фактори.

Източник: EUR/USD месечна графика, май 2001 до декември 2017 г.

Тренд 2: Брекзит може да повиши волатилността при паунда, дори до по-високи нива

Преговорите за излизане на Великобритания от ЕС се очаква да станат дори още по-трудни от досега. Напрежението между Ирландия и Великобритания изглежда трудно за разрешаване.

Стагнация в преговорите за напускане на Великобритания от границите на ЕС може да постави двете преговарящи страни в много трудна позиция и да доведе до повишаване на напрежението между тях. Това, от своя страна, може да доведе до повишаване на волатилността за британския паунд (GBP).

Движенията в цената на паунда могат да станат дори още по-зависими от напредъка на преговорите и новините, свързани с брекзит.

Провал на преговорите между ЕС и Великобритания, от друга страна, може да доведе до сериозно поевтиняване на британския паунд.

Можете да се възползвате от специалния Коледен подарък от Admiral Markets и да търгувате с британския паунд с отстъпка от спреда за определен период от време. Научете повече от нашата специална страница, посветена на промоцията.

Тренд 3: Златна треска при XAU/USD?

Графиката на Златото (XAU/USD) изглежда добре позиционирана за добро движение нагоре, след близо десетилетие на консолидация. Нашият вълнови анализ сочи потенциална първа и втора вълна. Текущата ABC корекция в рамките на вълна 2 може скоро да бъде завършена.

Веднъж, когато корективна вълна 2 приключи, цената може бавно, но сигурно да започне да се повишава. Потенциална вълна 3 може да отнеме месеци, или дори повече, за да се развие напълно.

Потенциално поскъпване на метала, през първата част на следващата година обаче, може да изпрати силен сигнал, че е налице по-нататъшен възходящ потенциал при златото през настоящото десетилетие.

Източник: XAU/USD месечна графика от август 2002 до декември 2017 г.

Тренд 4: Фондовите пазари и CFD-та

Масираният възходящ тренд на фондовия пазар може лесно да бъде видян на графиките на водещи индекси, като например S&P 500 и Dow Jones Index. Сериозният възходящ моментум обаче при CFD-та на акциите вече проявява сериозни признаци на забавяне през последните две години.

Няма никакво правило, което да сочи ограничаването или края на бичия тренд, или определено ниво на съпротива. В крайна сметка обаче, може да се очаква известна корекция, която би била логична, след подобно по продължителност и амплитуда повишение.

Дали подобна корекция може да се очаква през следващата година, не е особено сигурно, но е добре инвеститорите да гледат към техническите индикатори за „тревожни сигнали".

Това е моят план: Ще следя седмичните графики или графики от по-висок ред за някакви по-сериозни „мечи сигнали" и японски свещи, които могат да са първото свидетелство за по-сериозна корекция.

Следващият сигнал би бил, когато 5 или 6 седмични свещи не успеят да потвърдят достигането до нов връх, което може да ускори момента на спад.

Помнете – низходящите корекции винаги настъпват бързо и неочаквано. До този момент цените могат да забавят своя ръст, но определено се очакват да се движат нагоре.

Източник: DJI30 седмична графика от май 2014 до декември 2017 г.

Тренд 5: Волатилност при криптовалутите и биткойна

Биткойнът и другите криптовалути е много вероятно да продължат с голямата си волатилност и през следващата 2018 г. До момента липсват съществени признаци, че цената на биткойна забавя своя ръст, като може дори да се ускори още повече в бъдеще.

Изглежда, че криптовалутите няма да изчезнат скоро и ще са тук поне и през следващата година.

Както и с каквото да търгувате, не пропускайте да се възползвате от възможностите за защита от волатилност и политиката за Защита от негативен баланс, предлагани на платформата MT 4 Supreme Edition на Admiral Markets.

За повече информация очаквайте нашия специален семинар на тема "2018 Инвестиционни възможности и търговски идеи", който ще се проведе на 09 Февруари 2018 г. в Бургас. Побързайте да се регистрирате, местата са ограничени!  

Желая на всички Весела Коледа и Успешна Нова година,

Крис Сворчик, Admiral Markets

Българският бизнес

Всичко по темата Криптовалути за начинаещи

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg