Кешът на Berkshire Hathaway достигна 144 млрд. долара

948
Кешът на Berkshire Hathaway достигна 144 млрд. долара

Свободните парични средства на инвестиционната компания на Уорън Бъфет достигат 144.1 млрд. долара, на фона на продължаващата процедура по обратно изкупуване на собствени акции.

Инвестиционната легенда, който по-късно през този месец ще навърши 91 години, не предостави информация как ще бъде използван кешът на компанията.

Berkshire Hathaway e купила обратно книжа за 6 млрд. долара през тримесечието, завършващо в края на юни, а от началото на годината са придобити акции за 12.6 млрд. долара.

През 2020 г. компанията на Бъфет е изкупила собствени акции за още 24.7 млрд. долара. Това е един от знаците, според които се смята, че книжата на дадена компания са подценени, поне според нейните ръководители.


Berkshire Hathaway обяви, че оперативната печалба за второто тримесечие на 2021 г. скача с 21% - до 5.51 млрд. долара спрямо година по-рано.

Нетната печалба, с включените печалби от инвестициите на капиталовите пазари, отчита ръст от 6.8% на годишна база и достига 28.1 млрд. долара, или по 18 488 долара на всяка акция от клас А.

Защо Бъфет няма да завещае почти нищо от своите $100 млрд. на децата си?Уорън Бъфет вече е постигнал наполовина целта си да раздаде огромното си богатство

Приходите на компанията също се покачват – с 22%, до 69.1 млрд. долара.

През последното тримесечие Berkshire е продала акции на стойност 1.1 млрд. долара, което е най-ниското ниво за последните три тримесечия.

Акциите на Berkshire от клас А се търгуваха за последно на ниво от около 430 160 долара за брой, като добавиха 8.5% през второто тримесечие, както и 11 на сто за първите три месеца на 2021 г.

Българският бизнес

Всичко по темата Уорън Бъфет

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg