Молбите за помощи при безработица в САЩ с тримесечно дъно

892
Молбите за помощи при безработица в САЩ с тримесечно дъно

По-малко от очакванията американци са подали молби за помощи при безработица през миналата седмица, което е индикация, че компаниите задържат служителите си, въпреки че студеното време заплашва да забави ръста на най-голямата икономика в света.

Молбите за помощи са намалели с 26 000 до 323 000 за седмицата, приключила на 1 март, показаха днес официалните данни на Министерството на труда на САЩ.

Осреднените предварителни очаквания на икономистите, участвали в проучване на Bloomberg, бяха за 336 000. Броят на молбите за предходната седмица бе ревизиран нагоре до 349 000 в сравнение с първоначално обявените 348 000.


Фючърсите на щатските индекси запазиха ръста си след излизането на данните. Фючърсите на S&P 500 нарастваха с 0.2% до 1 875.4 пункта.

Четиридневната средна стойност на молбите за помощи, която изглажда седмичните колебания, бележи понижение до 336 500 в сравнение с 338 500 преди това.

Щатската икономика е създала 146 000 нови работни места през февруари, според осреднената прогноза на икономистите, участвали в проучване на Bloomberg. Официалните данни от Министерството на труда на САЩ се очакват утре.

Броят на хората, които продължават да получават помощи, е намалял с 8 000 до 2.91 милиона за седмицата до 22 февруари. Това е и най-малкият им брой от началото на годината.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg