Безработицата в Германия най-ниска от 14 години насам

468
Безработицата в Германия най-ниска от 14 години насам

Равнището на безработицата в Германия се е понижило за 18-ти пореден месец през юли, като ускореният ръст на немската икономика е стимулирал наемането на нови работници, посочиха изнесени днес статистически данни.

Броят на безработните се е понижил с 45 000 до 3.77 млн. души, като спадът превиши средните очаквания на анализаторите, прогнозирали намаляване на безработните с едва 28 000 за месеца.

Така равнището на безработица в страната се е понижило до 9% в сравнение с 9.1% през юни, което бе и най-ниското ниво от 14 години насам.

Доброто представяне на пазара на труда се предопределя от засиленото търсене на немски стоки на международните пазари, както и на доброто вътрешно търсене.

През май машинните поръчки се повишиха с повече от очакваното, като индустриалното производство на страната отбеляза най-голямото си повишение от шест месеца насам. В същото време потребителското доверие на института GfK се повиши до осеммесечен максимум.

Като заплаха пред по-нататъшното развитие на немската икономика стои евентуалното по-нататъшно повишение на краткосрочните лихви в Еврозоната от страна на Европейската Централна Банка.

През юли инфлацията в Германия е била над допустимата за Еврозоната граница за пети пореден месец. По данни изнесени вчера, инфлацията през юли се е запазила непроменена при ниво от 2%, което превиши средните очаквания на анализаторите за инфлация от 1.9%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg