Доларът е в изчаквателна позиция днес преди края на срещата на Федералния резерв на САЩ, докато понижение в цените на млечните продукти обезцени новозеландския долар.

Доларовият индекс се търгуваше на ниво от 96.743 пункта, а еврото остана почти без промяна на ниво от малко над 1.1100 спрямо долара.

Фед не се очаква да внесе промени в паричната си политика, но пазарът е свръхчувствителен към каквито и да било индикации за това кога би било следващото вдигане на лихвите в САЩ.

Всеки сигнал, че тази година може да има повече от едно вдигане на лихвите ще бъде положителен за долара.

Йената поевтинява леко днес в азиатската сесия, но запазва голяма част от ръста си, след като данните за продажбите на дребно в САЩ във вторник за кратко разклатиха долара.

Доларът се разменя срещу 113.14 йени, отбелязвайки ръст от 0.2% за деня, но въпреки това губи 0.4% от началото на седмицата.

Еврото се разменяше срещу 125.91 йени, след като преди вчера падна до 125.10.

Две от валутите, които записаха по-сериозни изменения, бяха британският паунд и новозеландският долар.

Паундът поевтиня до 1.4124 спрямо долара, след като отстъпи от достигнатия в петък връх от 1.4437, на фона на коментарите около това дали Великобритания ще напусне ЕС след референдума през юни.

Новината за по-нататъшен спад в цените на млечните продукти, които са в основата на износа на Нова Зеландия, обезцениха новозеландския долар, който за кратко поевтиня до под 66 щатски цента за първи път от повече от две седмици. За последно кивито се търгуваше на ниво от 0.6607 щатски долара.

Цениет на млечните продукти паднаха по време на традиционния международен търг, който се провежда на две седмици, което разочарова бичи настроените по отношение на новозеландския долар.