Доларът поевтинява спрямо йената днес, след като председателят на Фед Джанет Йелън заяви, че Федералният резерв няма да прибързва с вдигането на лихвите.

В изслушването си пред Банковата комисия на Сената вчера Йелън заяви, че Фед се подготвя да обмисли вдигане на лихвите "среща за среща".

Доларовите бикове бяха разочаровани от отсъствието на по-конкретна времева рамка за започване на цикъла по вдигане на лихвите от страна на Фед.

Доларът поевтиня с 0.2% до 118.73 йени. Щатската валута поскъпна до 12-дневен връх от 119.84 йени вчера, след първите реакции на изказването на Йелън, но след това изтри печалбите си, след като пазарите осъзнаваха, че Фед не бърза да вдига лихвите.

Доларът обаче не се отдалечи особено много от нивата си напоследък и все още се движи в рейнджа 118.11-120.48, към който се придържа в последните две седмици.

Еврото поскъпна с 0.1% до 1.1346 спрямо долара, след като се оттласна от вчерашното дъно от 1.1288 долара за евро.

Одобрението на плана за реформи на Гърция от страна на еврозоната също подкрепи еврото.

Австралийският долар поскъпна с 0.6% до 0.7874 щатски цента, след като стана ясно, че дейността на китайския фабричен сектор бележи ръст четиримесечен връх през февруари.

Австралийският долар често е считан за ликвиден представител на перспективите за растеж на китайската икономика поради големия търговски обмен на Австралия с Китай.