Доларът поскъпва спрямо йената днес, но трейдърите внимаваха с обемите на търговия преди изслушването на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън пред Конгреса днес.

Изслушването на Йелън пред Банковата комисия в Сената привлича допълнително внимание, след като по-умерения тон в протокола от последната среща на Фед намали очакванията за ранно вдигане на лихвите и се отрази на долара.

Пазарите ще слушат внимателно дали Йелън ще заеме по-умерена позиция в изявлението си.

Доларът поскъпва като цяло преди изказването на Йелън, но остава в рейнджа си от последните сесии.

Доларът поскъпна с 0.2% до 119.08 спрямо йената, след като се търгува в рейнджа между 118.11 и 119.42 йени от 16 февруари насам.

Еврото остана почти без промяна на ниво от 1.1330 спрямо долара, след като вчера изгуби около 0.4%.

Европейската валута се повиши с 0.2% до 134.95 йени, възстановявайки част от позициите си, след като вчера изгуби 0.6%.

Гърция пропусна крайния срок вчера, за да представи списък с реформи, което е условие за удължаване на заема. От Атина обявиха, че ще предоставят списъка днес.

Новозеландският долар бе поставен под натиск, след като проучване показа, че краткосрочните очаквания на бизнес мениджърите са намалели през първото тримесечие, което е в подкрепа на прогнозите, че лихвите в страната ще останат без промяна и през част от следващата година.

Новозеландският долар поевтиня с 0.7% до 0.7475 щатски цента, отстъпвайки от едномесечния връх от 0.7574, докоснат миналата седмица.