След разпродажбите от последните дни днес доларът се търгува почти без промяна спрямо еврото, след като цените на петрола се успокоиха, а пазарите на акции се стабилизираха.

Щатската валута обаче остава уязвима на изненади от двудневната среща на Централната банка на САЩ, която приключва утре. Фед се очаква до голяма степен да вдигне лихвите за първи път от близо десетилетие.

Доларът се търгува почти без промяна на ниво от 121.03 спрямо йената, след като отстъпи от 6-седмичното дъно от 120.35, достигнато в понеделник.

Преди седмица доларът се разменяше срещу повече от 123 йени. Предпазливите трейдъри обаче ограничиха позициите си при долара, очаквайки индикации от Фед за хода на промените на лихвите през следващата година.

Еврото се търгуваше почти без промяна на ниво от 1.1010 спрямо долара, отстъпвайки от 6-седмичния връх от 1.1048, достигнат вчера.

Паундът изпитва затруднения днес на фона на признаците, че британското правителство може да не получи своето в преговорите с европейските си партньори преди референдума през следващата година за излизането от ЕС.

Еврото се разменяше срещу 72.61 пенса, след като поскъпна до 7-седмичен връх от 73.01 преди това. Паундът нараства с 0.2% спрямо долара, до 1.5157, след като вчера изгуби близо 0.6%.

Новозеландският долар докосна 7-седмичен връх от 0.6795 щатски долара, подпомогнат от очакванията за ръст в цените на млякото на чакания по-късно днес търг.

Австралийският долар се оскъпи с 0.3%, до 0.7266 щатски долара. Австралийската валута падна до 3-седмично дъно от 0.7160 вчера под натиска отчасти на слабия юан.

Щатският суров петрол днес се търгува на ниво от 36.23 долара за барел, след като вчера падна до близо 7-годишно дъно от 34.53 долара.

Азиатските индекси днес отчитат предимно ръст, като азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI добави 0.5% към стойността си.