Доларът се стабилизира днес, подкрепен от коментарите на ръководители във Федералния резерв на САЩ.

Терористичните атаки на летището и в метрото в Брюксел вчера, които се случиха късно в азиатската сесия, взеха живота на десетки и породиха нови опасения за нивото на сигурността в Европа.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо шест други основни валути, нарасна с 0.1%, до 95.758 пункта.

Еврото губи 0.1%, до 1.1207, но е над достигнатото вчера след атаките дъно от 1.1188.

Доларът остава почти без промяна спрямо йената на ниво от 112.43.

Щатската валута остава над достигнатото вчера дъно от 111.38 йени, както и над 17-месечното дъно от 110.67, достигнато миналия четвъртък след изказването на Джанет Йелън.

Президентът на подразделението на Фед във Филаделфия Патрик Харкър заяви вчера, че централната банка би трябвало да има предвид още едно вдигане на лихвите още през следващия месец, ако състоянието на щатската икономика продължи да се подобрява и каза, че би предпочел най-малко три вдигания на лихвите до края на годината.

Президентът на подразделението на Фед в Чикаго Чарлз Еванс заяви, че очаква две вдигания на лихвите тази година, освен ако състоянието на щатската икономика не е много по-добро от очакваното или пък инфлацията не нарасне по-бързо от очакваното.

Британският паунд поевтиня с 0.1%, до 1.4195 долара, след като преди това падна с над 1%, до едноседмично дъно спрямо долара след терористичните атаки.

Австралийският долар, който обикновено бива разпродаван в периоди на повишено избягване на риска, около 0.1%, до 0.7613 щатски долара.