Доларът се стабилизира спрямо йената днес благодарение на засилването на апетита към по-рискови активи, но трейдъри смятат, че доларът ще бъде ограничен в по-дългосрочен план вследствие на това, че Федералният резерв ще остане предпазлив по отношение на лихвените проценти.

Доларът остана почти без промяна на ниво от 100.700 спрямо йената, след като падна до 99.99 йени в петък - след излизането на данните за заетостта в САЩ.

Броят на създадените работни места през юни възлиза на 287 000 или с много повече от очакваното. Данните обаче не промениха нагласите, че Фед може и да не вдигне лихвите през тази година.

Еврото се търгува без промяна на ниво от 1.1051 евро, след като се възстанови от достигнатото в петък дъно от 1.1002. Доларовият индекс добави 0.1%, до 96.351 пункта, като се движеше близо до 11-дневния връх от 96.697 пункта, достигнат в петък.

Японският индекс Nikkei нарасна с над 3% на фона на изнесените в петък данни за щатската икономика.

В същото време управляващата коалиция на министър-председателя Шиндзо Абе спечели убедителна победа на проведените вчера избори за горната камара на парламента.

Британският паунд се стабилизира леко след волатилната търговия, последвала вота за брекзит.

Паундът се търгуваше почти без промяна на ниво от 1.2950 спрямо долара, след като миналата седмица падна до 31-годишно дъно от 1.2798.

Британската валута обаче остава уязвима в дългосрочен план, като страната все още е в началния етап на изясняване на отношенията си с ЕС.

Пазарът също така се подготвя за облекчаване на паричната политика от страна на Централата банка на Англия с цел защита на икономиката от последниците от брекзит, което също може да натежи над паунда.

Австралийският долар днес губи 0.1%, до 0.7558 щатски долара и се търгува недалеч от достигнатия в петък двуседмичен връх от 0.7574.