Доларът се стабилизира спрямо еврото и йената днес след големите колебания през миналата седмица, докато пазарите се подготвят за срещите на централните банки на Япония и САЩ.

Еврото остана почти без промяна на ниво от 1.1156 спрямо долара, недалеч от едномесечния връх от 1.1218, достигнат в четвъртък, когато европейската валута скочи, след като ЕЦБ даде индикации, че може да ограничи понижаването на лихвите.

Доларът се търгуваше почти без изменение спрямо йената на ниво от 113.93, след като в петък поскъпна с 0.6%. Повишаването на апетита към риск - на фона на поскъпващите акции и петрол, оскъпиха долара от 112.225 до 114.45 спрямо йената през миналата седмица.

Централната банка на Япония се очаква да не внесе промени в паричната си политика по време на двудневната си среща, която приключва във вторник.

Доларовият индекс се запазва на ниво от 96.186 пункта, след като миналата седмица падна с 1.2%.

Британският паунд се търгува близо до едномесечния връх от 1.4437, достигнат в петък.

Суровинните валута бележат повишения днес, благодарение на поскъпването на петрола и повишаването на апетита към риск като цяло.

Канадският долар се търгува близо четиримесечен връх от 1.3168 спрямо щатския долар, докато австралийският долар достигна осеммесечен връх от 0.7584 щатски долара.

Цената на желязната руда, която нарасна миналата седмица и помогна за ръста на австралийския долар, обаче се понижава и може да натежи над представянето на валутата, според анализатори.