Доларът се търгуваше близо до 7-седмично дъно спрямо кошница от валути в азиатската сесия, след като слабите данни за щатската икономика накараха инвеститорите да намалят очакванията си, че Федералният резерв ще вдигне лихвите до края на 2015 г.

Доларовият индекс за последно се търгуваше почти без промяна, в сравнение с нивото си от края на вчерашната сесия от 93.970 пункта, след като преди това падна до 93.845 пункта, което бе най-ниското му ниво от 26 август насам.

Продажбите на дребно в САЩ отчитат минимален ръст от 0.1% през септември на фона на очакваното повишение от 0.2%. Производствените цени пък отчитат най-големия си спад от осем месеца.

Изнесените данни засилиха търсенето на щатски държавни облигации, което пък постави лихвите по тях под натиск и допълнително намали привлекателността на долара.

Вчера също така стана ясно, че щатската икономика е отчела скромен ръст, което запазва надеждите, че централната банка на САЩ е на път в крайна сметка да вдигне лихвите за първи път от 2006 г.

Еврото се разменяше срещу 1.1474 долара, след като преди това поскъпна до 1.1489, което бе най-високото му ниво от 26 август.

Спрямо японската йена доларът падна до 118.61, което пък бе най-ниското ниво от 7 септември, а за последно се разменяше срещу 118.85 йени.

Ръстът на йената бе ограничен от спекулациите, че Централната банка на Япония може да предприеме допълнителни стъпки в подкрепа на икономиката.