Е. Новотни: Бъдещето на еврото е сигурно

1357
Е. Новотни: Бъдещето на еврото е сигурно

Бъдещето на еврото е сигурно, въпреки дълговата криза, която обхваща части от Еврозоната, заявява Евалд Новотни, един от членовете на управителния съвет на Европейската централна банка пред CNBC.

"Еврото като такова изпълнява ролята си и нямам никакви съмнения за съществуването му и за неговото стабилно бъдеще," казва Новотни, който също така е управител на Централната банка на Австрия.

"Винаги съм недоволен от политическите изявления, които драматизират положението като намесват съществуването на еврото."

Според Новотни настоящата криза е по-скоро "дългова криза" отколкото криза на еврото.

Европейската валута днес бележи лек ръст до 1.4190 евро за долар малко преди 12 часа българско време.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Иван Митев
# 0
23:07 | 19 July 2011
Стопанската криза през 2011 г. е детска болест на пазарна икономика Разрастването на стопанска криза в Европа се подсигурява от конкретна световна държавна финансова грешка, която е предпоставка за развитие на детска болест на пазарна икономика "Безпределна субсидия". Този управленски недъг може да бъде премахнат. Пример: До 24 часа време - чрез усъвършенстване с "Модел Ресурси М" на гръцко държавно финансово управление - трудностите за обслужване на дълга в Р. Гърция ще се овладеят за полезно разрешаване. Същото е валидно при всяка държава. Първичните ефекти след прекратяване в съответна страна на разкрита държавна финансова грешка е намаление на ненужни правителствени разходи и наличие на нови пазарни бюджетни приходи. Полезни придружаващи влияния са отстраняване на разкрита особено важна причина за криза през 2011 г. и осигуряване на благоприятни пазарни условия за развитие на стопански процеси. Употребата на нови за света знания за противодействие с “Модел Ресурси М” срещу стопанска криза подпомага „бедни” и „богати”. Прекратяването на „Грешка на Джон Лоу” е благо за „бедни”, защото завишава възможности държавата да даде жизнено необходима помощ, за да оцелеят. При продължаване на катастрофалната държавна финансова грешка, „богатите” също са обречени жертви в жестокия „Капан на парите”. За ликвидиране на гибелното обстоятелство е потребно възможно по-рано премахване на представената сегашна глупост – продължен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари" при нови стопански условия с "Незлатни пари". За съжаление при ръководители на европейски правителства, също при специалисти на Европейска централна банка и Международния валутен фонд е наличен проблем, че продължават необосновано да вярват на свои учители и колеги ( в т. ч. Джон Мейнард Кейнс, Джон Кенет Гълбрайт, Милтън Фридман, Йозеф Стиглиц, Пол Робин Кругман, проф. Нуриел Рубини, експерти и ръководители на МВФ, СБ, ЕЦБ и други) без да отчитат тяхна кардинална слабост да не правят разграничение при държавно финансово управление, в зависимост от ползвани „Златни” или „Незлатни пари”. Това е предпоставка за непълнота при техни знания, заради която стопанската криза не е продоляна. Иван Митев – икономист http://ivanmitev.blogspot.com/2011/07/2011_9085.html
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg