Индустриалното производство на Германия с изненадващ ръст през февруари

446
Индустриалното производство на Германия с изненадващ ръст през февруари

Индустриалното производство на Германия е регистрирало изненадващ ръст през февруари, което бе и четвъртото му поредно месечно повишение, посочиха изнесени днес официални данни.

То се е повишило с 0.9% на месечна база, като през януари ръстът отново възлезе на толкова. Данните превишиха средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха повишение на показателя от 0.5% на месечна база.

Резултатът потвърди положителното развитие на немската икономика, която през изминалата година отбеляза най-голямото си повишение от шест години насам.

За настоящата година очакванията са положителното представяне да продължи въз основа на продължаващото силно търсене на немските стоки на международните пазари.

Поръчките на дълготрайни стоки в най-голямата европейска икономика са се повишили с 3.9% през февруари, след спада им през януари.

В същото време положителните данни затвърждават и очакванията на инвеститори и анализатори за по-нататъшно повишение на краткосрочните лихви в еврозоната от страна на Европейската централна банка до края на месец юни.

Лихвите, които към момента са на ниво от 3.75% на годишна база се очаква да бъдат повишени до 4%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...