„Като цяло големият тренд при EUR/USD се утвърди като низходящ, но моментът не е подходящ за къси позиции", каза по време на дискусия на живо в Live-модула на Forexnews.bg Ивайло Груев, вълнов анализатор от Home Trader.

„Очаквам да се развие корекция в посока нагоре от поне 1000 пипса в следващите седмици", допълни Груев.

Според Ивайло Груев корекцията може да достигне нива 1.31-1.38, които ще са удобни за заемането на къси позиции.

Анализаторът също коментира, че заемането на дълги позиции при такава корекция е опасно, дори за опитни трейдъри.

При AUD/USD експертът прогнозира след малка корекция нагоре до 0.83-0.8350 голямо пропадане. Алтернативният сценарий е корекция до 0.87-0.8850.

При NZD/USD очакванията на Груев са за малка корекция до 0.67-0.677, като според него от тези нива рискът е приемлив за къси позиции със стоп от 0.6905.

„Допускам, че в скоро време ще се повтори синхронът между фондовете индекси и тези валутни двойки, както през 2008 г.", заяви Ивайло Груев.

„На различни индекси като DJ, S&P500, NASDAQ, AEX съм заел поне 25 къси позиции от различни нива. Причината е че чакам трета от трета (вълна), която ще започне днес или най-късно до седмица-две.", според Груев.

„Следователно трябва да съм позициониран, за да не пропусна такова голямо движение. На този етап стоповете на S&P500 са на 1 109 пункта", допълни той. Анализаторът очаква дъно на S&P500 под 670 (кликнете върху графиката за уголемен размер).

„Ако започне синхронът надолу, ще бъде силно време за търговия на къси позиции на всички разглеждани инструменти, с припомнянето, че EUR/USD ще е добре да изчакаме първо да коригира", завърши Ивайло Груев.

Станете наш почитател във Facebook