Новите работни места в САЩ - 132 000 през юни

492
Новите работни места в САЩ - 132 000 през юни

Новосъздадените работни места в САЩ са били 132 000 през изминалия месец, посочиха изнесени днес данни. Данните се оказаха леко над средните очаквания на анализаторите за стойност от 125 000 на показателя.

В същото време равнището на безработица се е запазило относително ниско при ниво от 4.5%, посочиха още изнесените резултати.

Във възходяща посока бяха ревизирани данните за новите работни места, създадени в неселскостопанския сектор в САЩ за април и май. Данните за април показаха повишение до 122 000, на фона на първоначалните прогнози за 80 000, а за май до значителните 190 000, на фона на първоначалния резултат за 157 000.

Средното почасово заплащане се е повишило с 0.3%, до 17.38 долара на час през юни, което отговори на средните очаквания на анализаторите. На годишна база средното почасово заплащане се е повишило с 3.9%.

През изминалата седмица Федералнияt Резерв запази равнището на лихвите непроменено при ниво от 5.25% на годишна база.

За първите три месеца щатската икономика регистрира ръст от едва 0.7% на годишна база, което бе и най-слабото й представяне от над четири години насам.

Очакванията са през изминалото тримесечие април-юни, ръстът на най-голямата световна икономика се е възстановил до 3% на годишна база.

Данните допринесоха за поскъпването на долара спрямо останалите основни валути. Еврото се разменя на нива от около 1.3575 долара, докато преди изнасянето им се търгуваше на нива от около 1.3595 долара за евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg