Днес паундът и еврото се търгуват над дъната си, достигнати след брекзит, след като покриването на къси позиции за кратко осигури малко стабилност на двете европейски валути, въпреки че те остават обвити в несигурност в дългосрочен план.

Британският паунд се разменяше срещу 1.3326 долара, след като в понеделник падна до 31-годишно дъно от 1.3122.

Еврото също се стабилизира на ниво от 1.10735 спрямо долара, отдалечавайки се от 3.5-месечното си дъно от 1.0912, достигнато в петък.

Спрямо паунда еврото се разменяше на ниво от 82.90 пенса, недалеч от достигнатия в понеделник връх от 83.80, което бе най-високото ниво от повече от две години.

Докато европейските валути възстановяваха част от позициите си, доларовият индекс се понижи до 96.04 пункта, в сравнение с достигнатия в понеделник връх от 96.705 пункта.

Със завръщането на част от апетита към риск на пазарите доларът поскъпна до 102.63 йени, отдалечавайки се от достигнатото в петък 2.5-годишно дъно от 99.00 йени за долар.

Японският премиер Шиндзо Абе призова Централната банка на Япония да осигури достатъчно средства, за да гарантира ликвидност.

Доларът увеличи ръста си, след като ръстът на БВП на САЩ за първото тримесечие на годината бе ревизиран нагоре до 1.1%, в сравнение с обявеното първоначално повишение от 0.8%.

Въпреки това опасенията за това как брекзит би могъл да повлияе на световната икономика вероятно ще накарат много инвеститорите да бъдат предпазливи.

Турската лира остава стабилна засега, след като при самоубийствен атентат на главното летище в Истанбул, което е и третото най-натоварено в Европа, загинаха над 30 души.

Лирата се търгуваше почти без промяна на ниво от 2.9030 спрямо долара.