Продажбите на дребно във Великобритания с най-голямото си повишение от 3 месеца насам

484
Продажбите на дребно във Великобритания с най-голямото си повишение от 3 месеца насам

Продажбите на дребно във Великобритания са отбелязали най-голямото си от три месеца насам повишение през ноември, сочат изнесени днес данни.

За месеца те са се повишили с 0.4%, след нулевия им скок през октомври. Резлутатът значително превиши средните очаквания на анализаторите за повишение на продажбите с 0.2%, сочат още данните.

На годишна база продажбите на дребно са нараснали с 4.4%, което отново се оказа над средните очаквания на анализаторите.

През настоящия месец централната банка намали нивото на краткосрочните лихви във Великобритания, което се очаква да окаже по-нататъшно положително въздействие върху продажбите на дребно.

Очкава се британските домакинства, които са задлъжнели с около 1.4 трлн. паунда, да изпитат положителното въздействие на лихвите, което да се изрази в повече разполагаеми за харчене средства.

Междувременно, потребителското доверие във Великобритания се понижи до най-ниската си стойност от дванадесет години насам през декември, в резултат на очакванията за сериозно забавяне на ръста на икономиката на страната.

Данните не оказаха съществено въздействие върху нивата на търговия на паунда спрямо останалите основни валути. Британската валута се повиши през изминалия месец до 26-годишен максимум, след което регистрира значително понижение и отново се върна под психологическото ниво от 2 долара за паунд.

Към момента паундът се разменя на нива от около 1.9850 долара за един британски паунд.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg