Производителността в САЩ с ръст над средните очаквания през първото тримесечие

438
Производителността в САЩ с ръст над средните очаквания през първото тримесечие

Производителността в САЩ се е повишила над средните очаквания през първото тримесечие на годината, посочиха изнесени официални данни.

За тримесечието ръстът на показателя възлезе на 1.7%, което бе над два пъти очакваното повишение от инвеститори и анализатори. Средните очаквания бяха за повишение от 0.7% за тримесечието.

В същото време цената на труда се е повишила с 0.6% през първото тримесечие на годишна база, на фона на повишението й от значителните 6.2% тримесечие по-рано. Тук очакванията бяха за повишение от 3.8% на годишна база.

Забавянето в темпа на повишение на разходите за труд могат да намалят притесненията относно ускоряване на темпа на инфлация в най-голямата световна икономика - щатската.

В отделен доклад първоначалните молби за помощи за безработица в САЩ за изминалата седмица отчетоха изненадващо понижение до триседмичен минимум от 305 000.

Притесненията на анализаторите за развитието на щатската икономика са продиктувани от очаквания за по-нататъшно забавяне в сектора на недвижимите имоти, както и на заетостта в страната. През изминалия месец щатската икономика е създала едва 100 000 нови работни места, което бе и най-ниската им стойност от две години насам.

Изнесените макроданни доведоха до известно поскъпване на долара спрямо еврото, като към момента единната валута се разменя на нива от около 1.3555 долара, след като по-рано през деня се търгуваше на нива от над 1.3600 долара за евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...