Индексът ISM относно производствената активност в САЩ е регистрирал понижение до 50.9 пункта през март, в сравнение със стойността му от 52.3 пункта месец по-рано.

Данните се оказаха под средните очаквания на анализаторите за стойност от 51 пункта. Стойност на показателя над 50 пункта сочи ръст в сектора.

Анализатори определиха данните като негативни и потвърждаващи незадоволителното развитие на щатската икономика, която значително забави темпа си на растеж в резултат на слабото представяне на пазара на имотите в страната.

Щатската икономика, която регистрира ръст от 2.5% през четвъртото тримесечие на миналата година, се очаква да забави ръста си до 2% на годишна база през настоящото първо тримесечие.

В същото време индексът на цените е отбелязал повишение до 65.5 пункта, което бе и най-високата му стойност от август миналата година. През предходния месец стойността на индекса възлезе на 59 пункта.

След данните, щатските индекси регистрираха първоначално понижение, като впоследствие възстановиха изгубеното. Индексът Dow Jones се търгува с минимално повишение към момента от 5 пункта до ниво от 12 359 пункта, а технологичният Nasdaq загуби 5 пункта от стойността си до ниво от 2 416 пункта.

Доларът продължава да се търгува на относителни ниски нива спрямо еврото, като към момента единната валута се търгува на нива от около 1.3375 долара за евро.